Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major

L'alcaldessa glossa la consciència de barri i el sentiment de pertinença de Les Fonts, en la recepció institucional de la festa major

També s'ha inaugurat la restitució de la Font de les Monges, la número 31 de les que s'han recuperat en els darrers anys


L'alcaldessa glossa la consciència de barri i el sentiment de pertinença de Les Fonts, en la recepció institucional de la festa major

L'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, ha glossat la consciència social de barri i el sentiment de pertinença dels veïns i veïnes de Les Fonts, durant el seu parlament en la recepció institucional de la festa major del nucli. Segons ha dit Mundi, "fomentar la identitat de barri promociona també la de poble i, en definitiva, la del país".

"Necessitem, ara més que mai", ha afegit l'alcaldessa, "identificar-nos amb les nostres arrels, amb un lloc de pertinença, amb una terra, amb un barri, amb un carrer". I també ha dit que "els dos municipis que compartim Les Fonts hi sentim un fort lligam. I els fontins i fontines no tan sols mantenen un teixit social propi, sinó que s'impliquen en la realitat municipal".

Mundi ha aprofitat la recepció de festa major per fer esment del treball conjunt de Sant Quirze amb Terrassa, ja que el nucli de Les Fonts és compartit pels dos municipis. I ha recordat que dilluns vinent, 6 d'octubre, se celebrarà a Les Fonts una reunió informativa per posar sobre la taula les millores al barri, oberta a tothom (més informació aquí).

De la seva banda, José Manuel Jiménez, regidor de l'Ajuntament de Terrassa i responsable del districte 3 d'aquesta ciutat, al qual pertany Les Fonts, ha dit a la recepció que "aquest barri té un sentiment d'unitat que no té cap altre barri de Terrassa. I això no s'atura per un límit administratiu. Algun dia haurem de resoldre aquesta qüestió de límits. Però de moment el que farem és posar a treballar la comissió intermunicipal entre Terrassa i Sant Quirze per garantir que tots els fontins i fontines tenen els mateixos drets i serveis, amb independència del municipi al qual estiguin empadronats".

Aquest mateix divendres ja s'han celebrat els primers actes, entre ells la inauguració de la restitució la Font de les Monges, la història de la qual es remunta a la dècada de 1920. Les Fonts es diu així gràcies a la seva riquesa freàtica, tot i que anys enrera va decaure i fins i tot l'aigua de la zona s'havia de mesclar amb la del Llobregat per garantir el subministrament. Aquesta circumstància va quedar enrera i d'uns anys ençà s'han començat a recuperar moltes antigues fonts que havien desaparegut o quedat en desús: la de les Monges és la número 31 que es restitueix.

També s'ha inaugurat l'exposició "La vida social a Les Fonts", que mostra la vitalitat del teixit social del barri i que han organitzat la Font del Ball, la Colla Gegantera de les Fonts, l'Associació de Propietaris i
Veïns de les Fonts, Patchwork, Warhammer i la UD Les Fonts. Pot visitar-se durant els dies de la festa major, de 18 a 20 hores, al centre social del carrer Santa Teresa,1.

La Batucada, a càrrec de la Colla Gegantera de les Fonts, i el Correfoc, a càrrec dels Diables de Sant Quirze, han posat, de la seva banda, les primeres notes de música, color i pirotècnia a la festa major. Els actes d'aquest divendres han acabat amb la representació de l'obra teatral "Per acabar amb la crisi, les dones de Les Fonts!", organitzada per l'entitat Racó de la Dona.

Aquest dissabte i diumenge continuaran els actes, amb un marcat perfil social, esportiu i gastronòmic.Bona part de les activitats del programa es desenvoluparan al Centre Cívic Torre Julià i a la pista poliesrpotiva coberta. Podeu consultar el programa complet, clicant aquí.