Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Comença un nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària de Sant Quirze

Per fomentar la cultura i el coneixement entre les persones grans, que no van poder accedir a l'ensenyament superior en la seva joventut


Comença un nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària de Sant Quirze

L'Aula d'Extensió Universitària de Sant Quirze del Vallès ha començat un nou curs, en el qual continuarà donant servei a les persones grans que no van poder accedir en la seva joventut a l'educació superior. El curs ha arrencat amb una sessió sobre Periodisme, a càrrec del periodista Vicenç Lozano, corresponsal internacional de TV3, que va dissertar sobre el Papa Francesc, més enllà dels secrets del Vaticà. Aquesta primera activitat ha estat emmarcada en la Setmana Cultural de la Gent Gran.

L'Aula d'Extensió Universitària ofereix un programa lectiu format per conferències, tallers, activitats i sortides culturals. L'assistència no dóna dret ni facilita l'accès a títols universitaris, però sí que és una eina per difondre la cultura i el coneixement entre la gent gran. A Sant Quirze, l'Aula funciona gràcies a una associació pròpia i el projecte està vinculat a la iniciativa "Universitat a l'Abast" de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Llevat de la primera sessió, que s'ha celebrat al Casal d'Avis, la resta de conferències tindran lloc a la Masia de Can Feliu, sempre en dimecres a les 6 de la tarda, excepte una sortida cultural i una projecció de cinema. La programació per a aquest trimestre és la següent:

15 d'octubre. Sortida cultural a Tarragona. Visita guiada als monuments romans i a la Catedral.

29 d'octubre. Investigació criminalística. L'analítica d'ADN: tècnica usada en biologia forense per a la identificació d'individus. A càrrec d'Alícia Bofarull i Castro, professora del Màster Interuniversitari en Antropologia Biològica de la UAB i la UB, i del Màster en Criminalística.

12 de novembre. Història del cinema. Anna Magnani i el cinema neorealista italià. A càrrec de Margarida Carnicé Mur, llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporani per la Universitat Pompeu Fabra.

16 de novembre. Egiptologia. Egipte, una civilització fascinant. A càrrec de Marta Villanueva, directora de Antiquitas, Cultura i Humanitats.

3 de desembre. Cine fòrum. Pel·lícula: "Agua". A La Patronal.

17 de desembre. Història de l'art. Art i esport en la Grècia antiga. A càrrec de Jordi González Llàcer, doctor en Història de l'Art.