Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'alcaldessa lliura al President de la Generalitat l'acord de l'Ajuntament en suport al dret a decidir i a la consulta del 9-N

Junt amb altres 800 alcaldes i regidors d'arreu de Catalunya


L'alcaldessa lliura al President de la Generalitat l'acord de l'Ajuntament en suport al dret a decidir i a la consulta del 9-N

L'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, ha lliurat aquest dissabte al President de la Generalitat, Artur Mas, l'acord del ple de l'Ajuntament que dóna suport al dret a decidir del poble de Catalunya i a la consulta convocada pel proper 9 de novembre. Mundi ha estat una dels 800 alcaldes i alcaldesses d'arreu de Catalunya que han participat en aquest acte, celebrat a la plaça de Sant Jaume, en representació dels 920 municipis que s'han sumat aquesta iniciativa, dels 947 que hi ha al país (el 96%).

El President Mas ha manifestat en aquest acte que "avui, a través dels seus municipis, Catalunya torna a fer pinya. Aquesta és la millor imatge que podem donar". Ha afegit que "n’hi ha que ens diuen que canviem el rumb, això no ho farem. Per molt que intentin aturar la veu del poble de Catalunya no se’n sortiran i nosaltres sí ens en sortirem. El que està passant és un repte democràtic en majúscules, qualsevol estat ja estaria a la taula, negociant”.

L'alcaldessa ha dit que "avui és un altre dia històric per Catalunya i estic molt orgullosa de poder-hi participar representant l'Ajuntament i el poble de Sant Quirze". Mundi ha afegit que "de les moltes coses que s'han dit avui, m'ha agradat molt una que ha dit l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias: Ara és l’hora que el poble català pugui exercir el dret a decidir i fer realitat els nostres somnis".

A Sant Quirze, l'acord lliurat al President va aprovar-se en un ple municipal extraordinari celebrat el passat 23 de setembre. El text de la moció aprovada aquell dia mostrava el suport a la convocatòria de la consulta del 9-N, "per decidir lliurement el futur de Catalunya dins de l'exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació".

Aquesta resolució va ser aprovada per tretze vots a favor (CiU, Junts per Sant Quirze i ICV) i dues abstencions (PSC). Els dos regidors del PP no van assistir a la sessió plenària.

 

Foto. L'alcaldessa de Sant Quirze amb les alcaldesses de Matadepera, Viladecavalls i Sant Pol de Mar, en els actes d'aquest matí a la Plaça de Sant Jaume.