Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

L'atur trenca a Sant Quirze les dues xifres i baixa del 10%

Setembre registra un 9,8% de persones sense feina, la millor xifra des de maig de 2010


L'atur trenca a Sant Quirze les dues xifres i baixa del 10%

L’atur a Sant Quirze del Vallès va aconseguir aquest setembre trencar les dues xifres i situar-se per sota del 10%. Segons les dades oficials fetes públiques, la desocupació al municipi va situar-se en el 9,8%. És la millor dada d’atur des del mes de maig de 2010.

La bona evolució de l’ocupació a Sant Quirze durant el mes de setembre queda corroborada per dues dades més: el nombre d’aturats cau 4,5 punts en relació al mes d’agost; i 12,5 punts comparant-ho amb el mes de setembre de l’any passat.  Això és possible gràcies al fet que 48 persones han trobat feina, amb la qual cosa la xifra de persones en situació d’atur queda en 1.012.

L’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, ha manifestat que “trencar les dues xifres i baixar del 10% era una notícia que esperàvem des de feia mesos. I no és qüestió de batre récords, i menys en un tema molt seriós, però vull recordar que estem molt a prop de trencar una altra xifra psicològica: la dels 1.000 aturats”.

Mundi, no obstant, ha recordat que “no puc estar contenta mentre un miler dels meus conciutadans continuen sense ocupació. Ens queda molta feina a fer a tots i a totes”.

El descens a Sant Quirze es produeix, a més, en un moment en el qual l’atur creix tant a Catalunya com a Espanya, i a la comarca del Vallès Occidental baixa de forma anecdòtica. A diferència de la situació general, penalitzada pel final de la temporada estiuenca, Sant Quirze, que no té activitat econòmica lligada a l’estiu, recupera ocupació quan es reprenen activitats interrompudes des de finals de juny.

De fet, l’atur cau en tots els sectors locals i comarcals, excepte en l’agricultura, el comerç, els serveis relacionats amb l’empresa i les persones sense ocupació anterior.

Per sexes, a Sant Quirze l’atur masculí queda en 409 persones (7,6%) i el femení, en 603 (12,3%). Per segments d’edat, els aturats de menys de 25 anys són 39 (4,8%); els que tenen entre 25 i 44 anys, 402 (7,4%); i els més grans de 45, 571 (14%).

 

Més informació en aquest enllaç