Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

L'Ajuntament presenta a Les Fonts les obres que es realitzaran properament i els nous serveis d'enllumenat i neteja

També s'avancen algunes iniciatives de participació ciutadana i de coordinació amb Terrassa


L'Ajuntament presenta a Les Fonts les obres que es realitzaran properament i els nous serveis d'enllumenat i neteja

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha presentat als veïns i entitats de Les Fonts les obres que han de començar de forma imminent al barri, així com els nous serveis d'enllumenat i neteja i recollida de brossa que sortiran a concurs properament. En la reunió informativa també s'ha explicat l'actual situació de la col·laboració amb Terrassa, municipi amb el qual Sant Quirze comparteix el nucli de Les Fonts, i iniciatives de participació ciutadana, com la creació d'un consell de barri al sector del terme santquirzenc.

Per part del govern municipal, han intervingut a la reunió l'alcaldessa, Montserrat Mundi, i la regidora de Cooperació, Sílvia Peralta. L'alcaldessa ha comentat que "aquesta mena de reunions són molt positives, perquè els ciutadans tenen tot el dret del món a venir a queixar-se, i molt sovint amb raó, però és important també que sàpiguen perquè hi ha coses que no es poden fer, perquè no pots en un moment donat o perquè no depèn de tu".

El balanç de la regidora de Cooperació també ha estat satisfactori: "Hi ha projectes, com el de la remodelació de la Plaça Nova, per als quals demanem l'opinió dels ciutadans. Sabem que hi ha molts criteris diferents i els hem d'escoltar tots per trobar la solucó final", ha dit. Qui ho vulgui, pot adreçar la seva proposta al correu electrònic participacio@santquirzevalles.cat

Aquest és un resum de les actuacions presentades a la reunió informativa i l'estat actual de la seva tramitació:

Enllumenat públic
Es treurà a concurs properament un contracte per a tot el municipi que unificarà el subministrament, el manteniment i la inversió. Això permetrà tant un estalvi econòmic important com un millor servei. Tres quartes parts dels llums del municipi es renovaran, tot i que a Les Fonts ja es va fer una substitució important amb els plans Zapatero.

Neteja i recollida de brossa

L'Ajuntament també licitarà un nou contracte per a tot el municipi. En el cas de Les Fonts, se substituirà l’actual servei, que presta Terrassa en el conjunt del nucli. L’actual servei es va implantar anys enrera per les queixes dels veïns, però l’experiència no ha estat gens satisfactòria. Entre les novetats, es millorarà la neteja viària i la recollida selectiva, s’instal·laran noves illes de contenidors i minideixalleries i es facilitarà la recollida d’olis.

Pont sobre la riera de les Arenes
El projecte per millorar la seguretat de les baranes, així com millorar la senyalització i suprimir les barreres arquitectòniques, està aprovat i compta amb pressupost (55.225,06 euros). Resta pendent un darrer informe de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Plaça Nova
S’ha de redactar el projecte i es demanen aportacions de la ciutadania. Hi ha una subvenció per a aquesta obra, però s’ha de compartir amb millores a escoles i a instal·lacions esportives.

Barreres arquitectòniques
Hi ha una inversió prevista per a tot el municipi que, en una primera fase, significarà una inversió de 206.000 euros.. En la segona i la tercera fases s’invertiran més de 350.000 euros. En el cas de Les Fonts, en la primera fase es prioritzaran quatre zones cèntriques i estratègiques, de gran circulació de vianants, com el pont de la riera i els accessos als centres escolars i esportius. Els veïns han demanat que es tingui en compte que molts fanals bloquegen en la pràctica el pas de vianants per voreres estretes i l’Ajuntament s’ha compromés a buscar solucions per a aquests casos.

Participació i gestió
Es reactivarà la comissió intermunicipal Sant Quirze del Vallès-Terrassa. Hi haurà una reunió plenària semestral, amb la participació d’entitats de Les Fonts. També es crearan grups de treballs, de caràcter tècnic, que es reuniran cada dos mesos. De la seva banda, l’Ajuntament de Sant Quirze, en el seu sector de Les Fonts crearà un Consell de Participació, amb representació d’entitats i del veïnat