Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Arrenca la temporada del Club de Lectura per a Adults de la biblioteca

El protagonista serà l'escriptor pirinenc Pep Coll, autor de la premiada novel·la "Dos taüts negres i dos de blancs"


Arrenca la temporada del Club de Lectura per a Adults de la biblioteca

Aquest dimecres, 8 d'octubre, comença una nova temporada del Club de Lectura d'Adults de la Biblioteca Municipal de Sant Quirze del Vallès. La primera sessió es farà a les 19 hores, a la seu de la Biblioteca (carrer Eduard Toldrà s/n) i comptarà amb la visita de l'escriptor Pep Coll (Pessonada, Pallars Jussà, 1949), autor de la novel·la "Dos taüts negres i dos de blancs". Guanyadora del 43è premi Joan Crexells i editada per Proa el 2013, aquest text centrarà la sessió.

Josep Coll i Martí, més conegut com a Pep Coll, és un autor prolífic, ha conreat tots els gèneres literaris i periodístics. El seu món vital i literari són els Pirineus, que ha convertit en un univers llegendari. Ha estat traduït al castellà i a l'èuskar. A més d'escriptor, ha estat professor de llengua i literatura catalanes, i és un gran amant de la muntanya.

"Dos taüts negres i dos de blancs" és la reconstrucció novel·lada de l'assassinat d'una família de masovers a un poble del Pallars Jussà, Carreu, el 1943, als pocs anys d'acabar la Guerra Civil. El crim va ser silenciat per les autoritats franquistes i la premsa de l'època. El procés judical tampoc va aclarir res i la matança va passar a formar part de la llegenda oral de la zona. Una llegenda de terror que Pep Coll va escoltar de petit al seu poble i que, d'adult, va voler investigar, tot recollint testimonis orals i consultant documentació.

El Club de Lectura per a Adults és un projecte de divulgació literària que organitza la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració dels ajuntaments i les biblioteques locals. En la sessió d'aquest dijous s'anunciarà la data, autor i obra de la següent sessió de la temporada.