Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Cadastre revisa d’ofici a Sant Quirze construccions, o ampliacions i millores, que no havien estat declarades

Els afectats tindran 15 dies per presentar al·legacions quan rebin la notificació


El Cadastre revisa d’ofici a Sant Quirze construccions, o ampliacions i millores, que no havien estat declarades

El Centre de Gestió Cadastral del Ministeri d'Hisenda està realitzant a Sant Quirze del Vallès una revisió per detectar construccions d'edificacions, o ampliacions i millores en les ja existents, que no havien estat declarades. L'Ajuntament de Sant Quirze és aliè a aquesta revisió, que el Cadastre efectua d'ofici.

La detecció de noves construccions o ampliacions de les existents significarà l'atribució d'un nou valor cadastral a la finca en qüestió, la qual cosa repercutirà, al seu torn, en el rebut de l'Impost de Béns Immobles (IBI) que s'haurà de pagar. Les afectades podrien ser unes 500 finques en el conjunt del terme municipal i de diferents tipologies: des d'habitatges particulars a naus industrials.

Atès que es tracta d'una regularització, el Cadastre podrà reclamar endarreriments, fins a un màxim de quatre anys, que és el termini de prescripció fiscal. L'Ajuntament calcula que una finca promig, amb un valor cadastral d'uns 110.000 euros, hauria de pagar uns 16 euros més d'IBI l'any. Amb els endarreriments, serien uns 60 euros. No pot garantir-se que no hi hagi alguna mena de sanció.


Els afectats rebran una notificació del Cadastre. A partir de la recepció, tindran quinze dies per presentar al·legacions, que resoldrà el propi Cadastre, sense intervenció de l'Ajuntament, que no en té potestat.

L'Ajuntament de Sant Quirze considera poc lleial l'actuació del Cadastre, que ha tirat endavant la revisió, limitant-se a comunicar el seu inici mesos enrera però sense comptar en cap moment amb la col·laboració municipal. Fonts municipals han indicat que l'Ajuntament és el primer interessat en el compliment de la llei i la normativa i han recordat, amb ironia, que el nom complet del Centre de Gestió Cadastral és “Centre de Gestió Cadastral i Cooperació Tributària”.