Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

El mesurament de camps electromagnètics a les línies d'alta tensió dóna resultats inferiors als màxims establerts per la normativa

La Diputació de Barcelona presenta els resultats dels controls efectuats a petició de l’Ajuntament de Sant Quirze


El mesurament de camps electromagnètics a les línies d'alta tensió dóna resultats inferiors als màxims establerts per la normativa

La Diputació de Barcelona ha acabat l’estudi sobre els camps electromagnètics generats per línies elèctriques d’alta tensió que li va demanar, el passat mes de març, l’Ajuntament de Sant Quirze. Els resultats obtinguts han estat satisfactoris, ja que totes les mesures han estat inferiors als nivells de referència establerts per la normativa per protegir la salut.

La petició tenia l’objecte de comprovar els nivells d’exposició de la ciutadania, atesa l’especial preocupació i sensibilitat davant d’aquest tema. L’estudi ha consistir en el registre de fins a 32 mesures, mitjançant equips d’anàlisi específics, preses en punts identificats pels tècnis de la Diputació i de l’Ajuntament. En concret, aquests punts es concentren a les zones on s’ubiquen les torres d’alta tensió a les següents vies públiques: carrer de la Mallarenga, carrer de Sant Llorenç, carrer de Bonavista, avinguda del Camp, avinguda de la Plana, avinguda Egara, passatge de les Garrigues, ronda de Pladellorens i avinguda d’Antoni Gaudí.
 
Totes les mesures efectuades han estat per sota dels nivells de referència fixats pel Reial Decret 1066/2001 de l’Estat, pel qual s’aprova el Reglament que estableix les condicions de protecció del domini públic radioelèctric, restriccions a les emissions radioelèctriques i mesures de protecció sanitària davant emissions radioelèctriques. Aquests valors han estat els mateixos que els assenyalats a la Recomanació del Consell de la Unió Europea, de 12 de juliol de 1999.