Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Dilluns i dimarts, diversos treballs a la via pública

Reparació de voreres al carrer d'Antoni Duran i transplantament de quatre palmeres de l'avinguda del Camp


Dilluns i dimarts, diversos treballs a la via pública

Dilluns vinent, 13 d'octubre, s'inicien treballs de reparació de les voreres del carrer d'Antoni Duran. El paviment està malmés tant per la seva antiguitat com pels efectes de les arrels de l'arbrat d'aquest carrer. Aquestes feines, que realitza la brigada municipal, formen part dels treballs de manteniment i millora de la via pública que realitza l'Ajuntament, a través de l'Àrea de Serveis Urbans i Manteniment.

D'altra banda, dimarts vinent, 14 d'octubre, a partir de les 8 del matí es durà a terme la retirada i transplantament de quatre palmeres ubicades a l’avinguda del Camp. El trasllat, i l’esporga de dos palmeres més, es fan per motius de seguretat, ja que estan molt a prop de la línia d'alta tensió que passa pel municipi. Les palmeres es trasplantaran a la rotonda enjardinada que hi ha a la cruïlla del carrer del Priorat amb el carrer del Pallars.

La companyia responsable de la línia realitza periòdicament inspeccions per assegurar que es compleix la normativa legal vigent en relació a les xarxes elèctriques aèries d’alta tensió. És molt important mantenir la distància de seguretat entre els conductors elèctrics i la massa d’arbrat de la zona d’influència. Aquest tipus de palmeres (Washingtonia filifera) es caracteritzen per un ràpid creixement vegetatiu. Per això s’ha considerat convenient retirar aquest arbres, i trasplantar-los a la zona de gespa de Vallsuau.

Les molèsties que provocaran aquests treballs a la via pública seran mínimes, però és convenient estar-hi al cas.