Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Ajuntament de Sant Quirze i Diputació destinaran més de 33.000 euros a mesures formatives per lluitar contra la crisi

Cofinancen la preparació de persones que vulguin presentar-se a les proves d'accés a cicles formatius de formació professional de grau mitjà i grau superior


Ajuntament de Sant Quirze i Diputació destinaran més de 33.000 euros a mesures formatives per lluitar contra la crisi

L'Ajuntament de Sant Quirze i la Diputació de Barcelona cofinançaran el programa de mesures formatives per lluitar contra la crisi, destinat a preparar persones per a les proves d'accés a Cicles Formatius de Formació Professional de Grau Mitjà i Grau Superior. Un total de 35 alumnes es beneficien d'aquest programa aquest curs acadèmic 2014-2015 en el qual s'hii dediquen un total de 33.603 euros, 28.500 dels quals seran aportats per la corporació provincial i els 5.105 restants, per l'Ajuntament.

A la preparació per a les proves d'accés al Grau Mitjà s'hi destinaran 10.310 euros. En aquest cas, la formació serà de 330 hores fins a juny de 2015. Els participants havien de  tenir 17 anys complerts o complir-los durant l'any de presentació a les proves d'accés així com haver acabat la seva formació bàsica en el Sistema Educatiu Formal sense cap acreditació.

De la seva banda, en la formació en les proves d'accès al Grau Superior s'hi invertiran 23.293 euros. La formació té una càrrega lectiva de 300 hores fins a juny de 2015. Per participar-hi calia tenir 19 anys complerts o complir-los durant l'any de presentació a les proves d'accés. Els participants han d’haver acabat la seva formació bàsica en el Sistema Educatiu Formal sense cap acreditació i no han de tenir el Batxillerat.

La formació s'imparteix a l'Escola Municipal d'Adults L'Olivera. No és gratuïta al 100% per als alumnes, els quals han d'abonar una taxa de 60 euros. L'import és de 35 euros si es tracta de la part específica de la preparació per les proves de cicles formatius de grau superior.

La tinent d'alcalde de Serveis Personals i regidora d'Educació, Mercè Vallès, explica que "aquesta acció és una inversió per donar majors oportunitats a les persones que volen accedir a una formació, que els ha de permetre. en el futur, entrar qualificadament al mercat laboral".