Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Un taller per a dones ajuda a guanyar benestar i acceptació a través del cant

Activitat del Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones


Un taller per a dones ajuda a guanyar benestar i acceptació a través del cant

El Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones ha posat en marxa una nova activitat, un taller centrat en el descobriment de la pròpia veu amb setze dones participants. Fins al 4 de desembre, el taller oferirà un total de vuit sessions, tots els dijous al matí.

El taller es basa en un principi musical molt saludable: cantar afavoreix la secreció d’endorfines, la respiració, el coneixement del propi cos, l’alliberament d’emocions i tensions..., i genera una sensació de benestar general. En aquestes sessions, les participants aprendran a modular la veu, trobar la seva tonalitat, comprendre el propi cos i “fer un exercici d’acceptació pròpia i aliena, tot gaudint del cant en grup”, segons ha dit la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Sílvia Peralta, en la presentació del taller.

El taller és impartit per Maria Josep Besson, màster en musicoteràpia i titular superior en cant. Ha estat docent i professora de cant al Conservatori de Música del Gran Teatre del Liceu i a l’Escola Aulos de Cerdanyola. Ha impartit cursos de veu a l’Escola d’Estiu de l’Educació de persones adultes, a l’Escola d’Estiu Rosa Sensat i a l’Orfeó Lleidatà entre altres i com a docent de musicoteràpia ha impartit cursos de formació a El Musical de Bellaterra, al Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de Lleida, al Col·legi d’Infermeres i Llevadores d’Andorra i al col·lectiu de Llevadores de la Catalunya central.