Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

L’Ajuntament estalviarà 137.000 euros en interessos bancaris

La bona salut econòmica municipal permet subsittuir un préstec per un altre amb costos financers molt més baixos


L’Ajuntament estalviarà 137.000 euros en interessos bancaris

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès estalviarà 137.000 euros en interessos, gràcies a una operació financera per substituir un crèdit per un altre amb costos financers molt inferiors. El crèdit substituït és un préstec ICO de 2012, per import de 1.394.821,81 euros i al 5,42% d’interès, mentre que la nova operació és de 1.230.512,70 euros, que es tornaran al 2,83%.

La diferència d’import es deu al fet que l’Ajuntament va fer una amortització anticipada durant el període de carència (a l’inici de l’operació, quan només es paguen interessos, però no capital principal) per valor de 124.615.14 euros, a més d’una amortització per valor de 39.623,97 euros, el passat mes d’agost, ja com a venciment.

La resta de condicions del nou crèdit són iguals a l’anterior, tant pel que fa al termini d’amortització, com a la forma de cancel·lació. Però la reducció a pràcticament la meitat de l’interès reportarà un estalvi molt significatiu per a les arques municipals. Seran uns 137.000 euros al llarg de la vida de l’operació.

El tinent d’alcalde d’Economia i Serveis Interns, Josep Antoni Delgado, apunta aquest estalvi com un exemple de la bona gestió econòmica que fa l’Ajuntament de Sant Quirze per minimitzar la despesa estructural i financera, en pro de disposar de més recursos per invertir en serveis i en les persones”.

Delgado recorda que el préstec ICO ara substituït es va subscriure el maig del 2012 dins de les mesures del govern central per proporcionar una liquidesa als ajuntaments que els permetés posar-se al dia amb els seus proveïdors. Aquella decisió tenia, però, uns costos financers elevats i els municipis no tenien cap marge per triar entitat i negociar.

Sant Quirze ha pogut aprofitar en aquests moments uns tipus d’interès més baixos gràcies a la bona situació econòmica de l’Ajuntament. En principi, els préstecs ICO de 2012 no admetien canvis fora de casos excepcionals, autoritzats expressament pel ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. “Tenint com a base el bon funcionament i la tendència de les principals ratios econòmiques de l’Ajuntament, l’autorització ens ha estat notificada recentment i amb signe positiu, i la nova operació ja ha estat signada”, precisa Delgado.