Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Vols ser voluntari per la llengua?

Aquest novembre comença de nou el programa i calen persones que puguin dedicar unes hores a parlar amb persones que volen practicar el català


Vols ser voluntari per la llengua?

El Voluntariat per la llengua és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística que facilita que persones que habitualment parlen català es trobin amb persones que volen practicar-lo i conversin en un ambient real i distès. D’aquesta manera, les persones que es volen llançar a parlar català agafen seguretat i les que el parlen habitualment s’acostumen a no canviar de llengua innecessàriament.

Què cal fer per ser voluntari o voluntària?
• Parlar habitualment català
• Disposar de 10 hores, durant un mínim de 10 setmanes, per parlar en català amb una persona que vol practicar-lo, adquirir fluïdesa

Activitats
A més, el Voluntariat per la llengua organitza periòdicament activitats adreçades a tots els participants del programa. En aquest intercanvi els aprenents, amb el suport dels voluntaris, usen el català en diferents àmbits i s’integren al teixit associatiu de Sant Quirze i a Catalunya.

Entre altres activitats, les parelles lingüístiques poden assistir a les activitats que organitzen els Amics de la Música i l’Aula d’Extensió Universitària o trobar-se a la cafeteria de la Masia Can Feliu, entitats i establiment locals que s’han adherit al programa.

Contacte
Si esteu interessats a participar en el programa a Sant Quirze que començarem al novembre, us heu de posar en contacte amb l’Oficina de Català (Centre Cívic Can Feliu, carrer d’Eduard Toldrà, s/n, telèfon 93 721 18 99, a/e santquirze@cpnl.cat).

 

L'Oficina de Català de Sant Quirze aprofita per fer-vos saber que el proper dimecres 22 d'octubre se celebrarà a Sabadell l'acte de celebració dels 25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística. Començarà a les 19.30 hores, a l'Auditori Pere Quart (carrer Lacy, 11) de Sabadell. L'acte comptarà amb la presència de la presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i la presidenta del Consell de Centre del CNL de Sabadell, M. Antònia Puig.