Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze celebrarà la Setmana Solidària del 17 al 23 de novembre

La campanya de recollida de joguines i llibres de segona mà comença abans, el 3 de novembre


Sant Quirze celebrarà la Setmana Solidària del 17 al 23 de novembre

El Servei de Cooperació de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès organitza una nova edició de la Setmana Solidària, que tindrà lloc entre els propers 17 i 23 de novembre. El leit-motiv d’aquesta edició són els conflictes derivats de l’accés als recursosi per això s’estan preparant diverses activitats dirigides als centres educatius i a la ciutadania. En aquesta línia, es convocarà una recollida de joguines i llibres de segona mà, que arrenca aquest ja aquest 3 de novembre, i que servirà per recollir fons per a la lluita contra l’Ebola a l’Àfrica Occidental.

La campanya és una iniciaiva de la Mesa de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament, que aplega l’Administració municipal i les oenagés locals. Buscarà sensibilitzar la ciutadania en els valors del consum resposable i contribuir a canviar consciències i hàbits de consum. La regidora de Cooperació, Sílvia Peralta, afegeix que “també busca trencar amb estereotips, convencionalismes i prejudicis sexistes i ajudar a créixer amb els valors del respecte per la diversitat”.

Entre el 3 i el 19 de novembre, diversos centres educatius de Sant Quirze esdevindran punts de recollida de llibres i joguines de segona mà. La Biblioteca Municipal, l’Escola d’Adults L’Olivera i el Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones esdevindran també punts de recollida. Les sis oenagés de la Mesa de Solidaritat i Cooperació i l’entitat Dones per Sant Quirze també hi estan implicades.

Al final de la recollida, el material es posarà a la venda, amb preus a partir d’un euro, en el marc del Mercat Solidari que se celebrarà el diumenge 23 de novembre, com a cloenda de la Setmana Solidària. El mercat es farà al Parc de les Morisques, de les 11 a les 14 hores.

 

Foto: imatge d'una edició anterior de la Setmana Solidària