Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'alcaldessa abandona definitivament la Federació de Municipis de Catalunya

Considera que no ha rebut explicacions suficients del que va passar i recorda que s'ha trobat involucrada judicialment en un funcionament que era d'amagat seu


L'alcaldessa abandona definitivament la Federació de Municipis de Catalunya

L'alcaldessa de Sant Quiirze del Vallès, Montserrat Mundi, abandona definitivament l'executiva de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Mundi, junt amb altres alcaldes, havia suspés a principis de juliol la seva participació en els òrgans de la Federació en trobar-se involucrada judicialment en un funcionament de l'entitat que, segons remarca, era d'amagat seu.

L'alcaldessa ha remés una carta a l'actual president de la FMC en la qual li comunica la renúncia definitiva a qualsevol responsabilitat a l'entitat municipalista, tot queixant-se de no haver rebut explicacions ni satisfactòries ni suficients del que va passar. Aquest és el text íntegre de la carta:

 

"Il·lm. Sr. Xavier Amor
President
Federació de Municipis de Catalunya

Benvolgut,

Us escric aquesta carta fortament decebuda.

Decebuda perquè durant aquests anys he estat membre del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya, màxim òrgan gestor, i ara comprovo que n’hi ha hagut informacions i informes que se m’han amagat. I, el més greu, no he rebut cap explicació.

Decebuda perquè jo pensava que participar en les entitats municipalistes del nostre país era motiu d’orgull, i ara comprovo amb els fets que en aquest cas no és ben bé així.

Decebuda perquè tot i que reconec que esteu intentant reorganitzar l’entitat, el mal que se li ha fet és molt fort i difícilment té solució.

Decebuda perquè jo sóc de les que pensen que servir la ciutadania es pot fer des de diferents instàncies. Jo ara ho faig des de l’Ajuntament, però abans ho feia dia rere dia practicant la meva professió. I mai, mai dels “mais”, m’hauria pensat que per fer justament això, un servei públic, em trobaria davant d’una jutge havent de defensar el meu honor i la meva credibilitat.

Decebuda, perquè penso que cal anar molt més enllà en les explicacions i en la pràctica de la transparència per part de l’entitat que presidiu.

I decebuda perquè he perdut tota la confiança que hi havia dipositat en aquesta organització. Com puc dir als meus regidors o als meus tècnics que participin en actes i sessions que impulseu i organitzeu, quan estem enmig d’un procés judicial on es posa en qüestió l’honorabilitat de 44 alcaldes, i la majoria de nosaltres ens hi hem trobat justament per confiar em aquesta entitat, en el seu president i en el seu secretari general?

El passat 4 de juliol vaig adreçar una carta a l’antic Secretari General, el senyor Adolfo Moreno, que acabava així: “vull remarcar que he decidit suspendre la meva participació a l’executiva de la Federació fins que no es donin explicacions i es depurin responsabilitats". A data d’avui considero que les explicacions no han estat suficients, i per això us anuncio que renuncio a formar-ne part del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya.

Ben cordialment,

Montserrat Mundi i Mas
L’Alcaldessa