Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

Les empreses dels polígons de Sant Quirze expressen la voluntat de constituir una associació

Durant una jornada sobre casos d'èxit d'associacionisme empresarial i cooperació público-privada


Les empreses dels polígons de Sant Quirze expressen la voluntat de constituir una associació

Una trentena d'empreses dels polígons industrials de Sant Quirze han participat aquest dimarts, 28 d'octubre, en una jornada d'anàlisi sobre tres casos d'èxit d'associacionisme empresarial. En aquest debat s'han posat sobre la taula les possibilitats de la col·laboració público-privada per incrementar la competitivitat dels polígons. I les empreses assistents han recollit el guant i, en una enquesta de valoració sobre la jornada, han manifestat la seva voluntat de crear una associació d'aquestes característiques.

La jornada era organitzada per l'Ajuntament de Sant Quirze i la secció de polígons industrials de la patronal Pimec, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Els participants en la sessió han pogut conèixer els casos de Tarragona, el polígon Bergondo de la Corunya i del Consell Industrial de Parets del Vallès. Són tres casos d'èxit que exemplifiquen els avantatges de l'associacionisme empresarial i de la cooperació entre l'Administració i els col·lectius empresarials.

En la seva intervenció en la inauguració de la trobada, l'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, ha recordat que "les empreses són el motor del desenvolupament econòmic del municipi i des de l'Administració local cal posar-hi tots els esforços perquè no perdin competitivitat". Mundi ha afegit que aquest és l'objectiu del projecte Polígons Actius SQ dissenyat l'any 2013.

Una de les demandes expressades per les empreses en el procés d'elaboració d'aquest projecte va ser la necessitat d'una associació que assumís la interlocució amb l'Administració i treballar en clau de col·laboració público-privada.

L'alcaldessa ha aprofitat per recordar algunes mesures que s'estan adoptant als polígons com a conseqüència d'aquest projecte. Entre elles, les mesures de mobilitat que s'implantaran en breu termini als polígons de Can Casablanques i Can Torras i Can Llobet, i l'any vinent al polígon de Can Canals. També el contracte de desbrossament, tres cops l'any, per mantenir la neteja i la imatge de les zones industrials, i les obres de millora de vials.