Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

L’empresari tecnològic Dídac Lee dicta a Sant Quirze una lliçó magistral sobre emprenedoria i innovació

Acte organitzat per Pimec Joves amb la col·laboració del Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra


L’empresari tecnològic Dídac Lee dicta a Sant Quirze una lliçó magistral sobre emprenedoria i innovació

L’empresari del sector tecnològic Dídac Lee, molt conegut des que és directiu del FC Barcelona, ha dictat a Sant Quirze del Vallès una lliçó magistral sobre emprenedoria i innovació. L’acte, organitzat per PIMEC Joves Empresaris, en col·laboració amb el Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra, va acostar al públic empresarial local i comarcal una figura de referència en el món dels emprenedors, sobretot en els que treballen en el sector de les tecnologies emergents.

En la seva intervenció, Lee va destacar aquells valors i aquelles característiques que fan a un emprenedor. “Emprenedor és qui converteix una idea en una realitat, assumint un risc”, va explicar. Va afegir que “tots naixem amb unes aptituds innates. Depén molt de l’educació que rebem que descobrim quins talents tenim i com els desenvolupem. El més important és prendre consciència que ets emprenedor”.

Va dir també que “els valors de l’emprenedoria els pot adquirir tothom. I qui els adquireix governa la seva vida vida. És més, la societat podria ser més amable amb els emprenedors, perquè aquí es ‘penalitza’ fer coses. A altres llocs emprendre està molt més ben vist, però a la vegada els emprenedors tenen prou personalitat per fer un cas relatiu a l’entorn”.

Hi ha un mètode per l’èxit?, li va preguntar a Lee el públic. “En el meu cas, identificar una tecnologia emergent, desenvolupar-la i saber-la vendre. Però el més important és tenir clars uns valors”, va respondre.

I quins són aquests valors? “El factor humà ho és tot. I avui més que mai. Jo m’envolto de gent que comparteixi els meus valors: la meva forma de ser, de fer i d’actuar. No espero que tots al meu equip siguin iguals que jo. Sí que siguin compatibles i es complementin, però sobretot que comparteixin els mateixos valors: innovació, intel·ligència...”.

En aquesta línia, Lee va subratllar també la importància d’encertar amb els socis quan les empreses es fan grans i no poden gestionar-se individualment: “Si estic massa ocupat a gestionar un equip molt gran, no treballo en el projecte. Si triem bé un soci director ens anirà bé. Amb els socis hem de ser compatibles en caràcter, complementaris en habilitats, assumir el mateix grau de compromís, coincidir en valors i objectius, i estar compensats i equilibrats econòmicament".                                                                      

I les xarxes socials? Després de l’èxit de la seva gestió al FC Barcelona, on en quatre s’ha passat d’un milió a 130 milions de seguidors, Lee va explicar que “a les xarxes hem de ser-hi, però sobretot hem de saber perquè hem de ser-hi”. I va afegir que “cal entendre i fer entendre que les coses van cap aquí, que no costarà gaires diners i què aportarà”.

Entre altres projectes, Dídac Lee és fundador de Subastore, origen de l'actual grup Tradeinn, la primera xarxa de botigues online especialitzades en venda de material esportiu i que compta amb els següents establiments online: Diveinn.com; Trekkinn.com; Bikeinn.com; Samashinn.com; Motardinn.com; Waveinn.com; Runnerinn.com; Goalinn.com; Outletinn.com i Snowinn.com.

Amb més de 300.000 clients, Tradeinn ven a més de 220 països i té més de 100 treballadors. També és conseller de Sage i directiu de l'àrea de Noves Tecnologies del Futbol Club Barcelona.