Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Com participar al 9-N a Sant Quirze del Vallès

El local de participació estarà a l'Institut Sant Quirze


Com participar al 9-N a Sant Quirze del Vallès

Aquest diumenge, 9 de novembre de 2014, comença el procés de participació ciutadana obert pel Govern de la Generalitat de Catalunya en què els catalans i les catalanes i les persones residents a Catalunya poden manifestar la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya. Cal tenir en compte que aquest procés participatiu no és com unes eleccions o un referèmdum i que, per tant, tindrà un funcionament diferent que us resumim a continuació.

On participar?

No és als col·legis electorals als quals estem acostumats a anar a votar, sinó a locals de participació habilitats per a aquest procés. A la major part de municipis catalans serà als instituts d'ensenyament secundari. És el cas de Sant Quirze del Vallès, on el local de participació estarà ubicat a l'Institut Sant Quirze (carrer Bages 21). És un punt únic per a tot el municipi.

Qui pot participar?

Les persones majors de 16 anys el dia 9 de novembre de 2014 que disposin d’un document nacional d’identitat (DNI) on consti l’adreça de residència en un municipi de Catalunya. Cal el DNI original i no és vàlid el resguard del DNI en tràmit. També els ciutadans europeus residents a Catalunya; els originaris d'estats de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu i els de Suïssa; i els estrangers no comunitaris residents al país, majors de 16 anys. En aquests casos, en les seves targetes d'identitat d'estranger haurà de figurar una adreça de residència en un municipi de Catalunya.

En aquest enllaç trobareu tots els detalls relatius a aquesta qüestió. I aquest vídeo us ho explica en format gràfic.

Com inscriure's per participar

Per poder participar-hi, cal inscriure’s en el fitxer de participants. La inscripció es fa efectiva en el mateix moment de participar. És a dir, en el mateix local de participació quan hi aneu.

Procediment de participació

Diumenge, entre les 9 del matí i les 8 del vespre, al local de participació. A cada local hi ha diferents meses de participació. Els ciutadans tenen una mesa assignada per raó de la seva adreça de residència i el seu primer cognom. Per saber la mesa de participació assignada podeu consultar-ho aquí. En aquest mateix enllaç trobareu informació sobre com participar si sou catalans que viviu fora de Catalunya. També sobre el procediment de participació obert entre el 10 i el 25 de novembre.

Paperetes per participar

Us la podeu descarregar aquí i portar-la impresa, amb la vostra opció, al local de participació.

Sou voluntaris?

Si us heu inscrit com a voluntari per estar a les meses de participació, haureu rebut una comunicació indicant-vos el local i la mesa a la qual us han assignat. Aquí trobareu informació general. Aquest vídeo, a més, us facilita informació de forma gràfica. 

Enllaços d'interés

Aquest web ofereix la informació general de la jornada de participació d'aquest 9 de novembre.