Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

El Barcelona Moda Centre de Sant Quirze posa en marxa un projecte tecnològic per incrementar les vendes de les marques de roba

720 e-lab donarà informació sobre les decisions de compra dels consumidors


El Barcelona Moda Centre de Sant Quirze posa en marxa un projecte tecnològic per incrementar les vendes de les marques de roba

El Barcelona Moda Centre, que té la seu a Sant Quirze del Vallès, ha posat en marxa un projecte tecnològic que ajudarà les marques del sector tèxtil a incrementar les seves vendes. Junt amb l'empresa b2bSportsmas, han creat una companyia, 720 e-lab, que desenvoluparà una plataforma que permetrà les marques accedir a les tendències de compra dels seus clients i orientar la seva producció a la demanda real del mercat.

Segons els promotors, el projecte 720 e-lab suma les millors tecnologies mundials dedicades a oferir medicions i xifres exactes sobre els hàbits de consum. A partir d'aquestes dades, les marques poden treure conclusions fiables sobre les decisions de compra dels consumidors i adaptar-hi la seva producció.

A més, un dels punts forts del projecte 720 e-lab és la creació, dins del Barcelona Moda Centre, d'una botiga-laboratori, rèplica d'una botiga real multimarca (Yerse, Munich, Le Coq Sportif, Original Buff...). En aquest establiment es podran assajar les solucions tecnològiques del projecte. Entre altres novetats, es provaran etiquetes intel·ligents que poden emmagatzemar una gran quantitat de dades; receptors i lectors de dades que poden interactuar amb els clients; sensors que mesuren els moviments dels compradors dins de la botiga i el temps que hi són; els punts de l'establiment de més èxit...

Amb aquestes dades, les empreses podran vendre de forma intel·ligent, aprofitant tots els avantatges que la tecnologia ofereix.

Andrés de la Dehesa, director executiu de b2bSportmas, ha explicat que "els clients són avui més proactius, estan buscant constantment a les xarxes. Hem de captar la seva atenció adaptant-nos al seu entorn: ofertes per correu electrònic, missatges de text i multimédia, anuncis a Youtube...". Afegeix que "hem d'integrar solucions multicanal: oferir la possibilitat de comprar online, sí, però també atreure l'usuari a la botiga, on podrem continuar oferint-li una experiència diferent".

Marta Bombardó, directora del Barcelona Moda Centre, diu, de la seva banda, que "no treballem tant perquè 720 e-lab sigui la solució definitiva, sinó per continuar avançant en la incorporació de la tecnologia en el món tèxtil. Com més informació tinguem, controlarem millor els processos i guanyarem tranquil·litat en el negoci".