Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

Els desocupats baixen del miler a Sant Quirze i l'atur és ja del 9,6%

El mes d'octubre trenca una altra xifra psicològica


Els desocupats baixen del miler a Sant Quirze i l'atur és ja del 9,6%

El nombre de desocupats a Sant Quirze del Vallès ja és inferior al miler, d'acord amb les dades d'atur del mes d'octubre. Després de trencar al setembre la barrera psicològica del 10% i les dues xifres, aquest octubre, la desocupació trenca un altre llindar psicològic, Les 992 persones sense feina representen un atur del 9,6%, que és la millor dada d'atur que hi ha a Sant Quirze des del mes de maig de 2010.

Al mes d'octubre hi ha hagut 410 homes i 582 dones en situació d'atur. L'atur masculí, doncs, ha estat del 7,6%, i el femení, de l'11,9%. Malgrat que les dones aturades continuen sent força més que els homes, el seu índex recula (de 603 a 582), mentre el masculí queda pràcticament igual (de 409 a 410).

Per segments d'edat, els aturats menors de 25 anys són 44 (5,4%); els que tenen entre 25 i 44 anys, 397 (7,3%); i els més grans de 45 anys, 551 (13,5%). En relació a mesos anteriors, creixen els aturats més joves i minven, lleugerament, els de més edat. Durant el darrer any, el grup que ha experimentat una caiguda més rellevant ha estat la de les persones que tenen entre 25 i 44 anys.

La construcció, els serveis a les persones i la indústria han liderat aquest octubre la creació de nova ocupació. Sobretot en el sector educatiu, com ja va passar en bona mesura al setembre, segurament per la contractació produïda per l'inici del curs escolar i de totes les activitats acadèmiques i extraescolars relacionades. La resta han tancat el mes amb més aturats, especialment en el sector de serveis relacionats amb les empreses.

Les dades d'atur a Sant Quirze continuen notablement per sota de la mitjana comarcal, catalana i espanyola. Segons les dades oficials, al Vallès Occidental, l'atur aquest octubre ha estat del 16,4%; a Catalunya, del 14,9%; i a l'Estat espanyol, del 19,2%.