Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Més de 4.000 persones han participat ja en la consulta del 9N a Sant Quirze del Vallès

L'alta participació, la bona organització i el civisme segueix caracteritzant la jornada a la una del migdia


Més de 4.000 persones han participat ja en la consulta del 9N a Sant Quirze del Vallès

Un total de  4210 ciutadans i ciutadanes han participat ja a Sant Quirze del Vallès en la consulta convocada avui perquè la població catalana pugui manifestar la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya, segons dades facilitades pels gestors de mesa.  La xifra destaca per pràcticament doblar, ja a la una del migdia, el nombre total de persones que van participar l’any 2010 en la consulta per la independència organitzada per la Plataforma Sant Quirze, on es van recollir 2.392 paperetes durant tot el procés.
L’Institut Sant Quirze és avui el centre neuràlgic d’aquesta consulta al municipi. Des de dos quarts de vuit del matí, més d’una setantena de voluntaris i voluntàries estan treballant per garantir que els santquirzencs i santquirzenques puguin manifestar la seva opinió i fins a una vintena més resten a la reserva en cas que la seva ajuda sigui necessària. A les 9 puntualment s’obrien les portes per poder iniciar el procés participatiu, que continua el seu curs amb total normalitat.
El civisme i la bona organització segueixen essent els principals protagonistes a Sant Quirze del Vallès aquest 9 de novembre, una jornada on ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys  poden exercir el seu dret de participació, expressió  i llibertat ideològica.  Les butlletes inclouen la pregunta principal “Vol que Catalunya  esdevingui un estat?”, que en el cas que es respongui afirmativament, afegeix  una segona qüestió sobre la condició d’aquest estat, si independent o no independent.
Fins al migdia, la resposta de la ciutadania santquirzenca és la d’una massiva participació, que es pot constatar amb les cues permanents, però àgils, que es poden veure des de primera hora del matí per accedir al centre d’educació secundària.
Persones de totes les edats  no s’han  volgut perdre avui  aquesta data assenyalada i algunes, amb el seu gest, han aixecat aplaudiments dels presents, de manera molt especial les d’edat avançada o mobilitat reduïda.
La ciutadania santquirzenca compta amb un total de 17 meses on es poden dipositar les butlletes al llarg de la jornada, tot i que les persones que no hagin pogut participar avui podran fer-ho al Palau Robert de Barcelona fins al proper 25 de novembre.