Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

El SÍ-Sí guanya a Sant Quirze del Vallès amb un total de 6623 vots

Un total de 8018 persones han participat avui a la consulta a Sant Quirze del Vallès, un 51,43 % del cens estimat


El SÍ-Sí guanya a Sant Quirze del Vallès amb un total de 6623 vots

El SI-SI ha estat l'opció més escollida a Sant Quirze del Vallès en el procés participatiu celebrat avui a tot Catalunya, una opció que respon positivament a l'opció "Sí vull que Catalunya sigui un estat" i "Sí vull que aquest estat sigui independent". La segona preferència dels que avui han participat en aquest procés no vinculant s'ha decantat pel "Sí vull que Catalunya sigui un estat", però en el cas de la segona pregunta han triat el No. Aquesta opció l'han escollit un total de 925 participants. El No ha comptat a Sant Quirze amb el suport de 260 vots. El a la primera pregunta i haver deixat en blanc la segona ha comptat amb 47 butlletes. El vot en blanc ha sumat un total de 44 vots i fins a 119 butlletes s'han considerat com a Altres.
Més d'un 51% de participació
Prop de les 10 del vespre ha finalitzat el recompte a Sant Quirze, tancant així una jornada destacada per la gran afluència de gent, l'ambient distès i la normalitat. Més d'una setantena de voluntaris i voluntàries eren ja a trenc d'alba a l'Institut Sant Quirze per constituir les 17 meses que al llarg de tot el dia han anat recollint les paperetes dels santquirzencs i santquirzenques que avui volien expressar la seva opinió.
El fet de ser una consulta no vinculant o la negativa del govern central per celebrar-la no han frenat a Sant Quirze les 8.018 persones que han anat entre les 9 del matí i les 8 del vespre a l'Institut Sant Quirze per participar-hi.
Sobre un cens aproximat de 15.590 persones (font: Padró d'Habitants de Sant Quirze) que podien avui prendre-hi part, ho han fet un 51,43 %, un percentatge que situa Sant Quirze entre els municipis on hi ha hagut una resposta participativa més positiva.