Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicació

L’Ajuntament de Sant Quirze supera la segona avaluació de transparència del segell Infoparticip@ amb una puntuació del 95,12%

L’anàlisi l’ha dut a terme el Laboratori de Periodisme i Comunicació de la Universitat Autònoma


L’Ajuntament de Sant Quirze supera la segona avaluació de transparència del segell Infoparticip@ amb una puntuació del 95,12%

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha superar la segona avaluació de transparència del projecte Infoparticip@, impulsat pel món universitari, tot assolint un grau de compliment del 95,12% dels 41 indicadors que s’analitzen. Això significa que Sant Quirze podrà renovar el Segell Inforparticip@, que va aconseguir en l’anterior comprovació, i que requereix assolir un mínim del 90% de compliment en el cas dels municipis d’entre 10.000 i 50.000 habitants.

De fet, Sant Quirze millora la puntuació que va aconseguir en l’anterior avaluació, que va ser del 92,68%. I a més, destaca per sobre de la mitjana dels municipis del Vallès Occidental, que enguany se situarà en el 63,73%.

El projecte Infoparticip@ és dirigit pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Hi treballa un equip d’investigadors de les universitats de Vic, Girona, Politècnica de Catalunya i de la pròpia Autònoma de Barcelona. Analitzen la transparència i la qualitat de la informació que les institucions públiques ofereixen a través dels seus webs.

Els indicadors valoren que els webs municipals incloguin informació sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius, com s'informa de les seves actuacions i quins instruments s'ofereixen perquè les ciutadanes i els ciutadans puguin avaluar-los. En aquest enllaç hi trobareu l’anàlisi, indicador per indicador, del cas de Sant Quirze del Vallès.

L’alcaldessa, Montserrat Mundi, considera que renovar el segell de transparència és un reconeixement, però també “una obligació, molt gustosa, però obligació. No podem anar enrera. No volem, però tampoc podem”. Mundi afegeix que “el web municipal ha esdevingut una plataforma de referència a Sant Quirze i això, que és motiu per l’alegria, és també una gran exigència”.

 

Foto: L'alcaldessa, rebent el segell en l'anterior edició de l'avaluació.