Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benestar Social

Cicle de tallers per aconseguir estalvis a la llar

Activitat organitzada pels serveis socials locals i comarcals i dirigida a persones en situació vulnerable


Cicle de tallers per aconseguir estalvis a la llar

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i el Consell Comarcal del Vallès Occidental organitzen un cicle de "Tallers d’estalvi a la llar", dirigit a persones en una situació més vulnerable, oferint eines pràctiques i recursos per millorar la gestió de la llar, l‘administració econòmica i l’autonomia familiar.

La proposta consta de tres formats de tallers en els quals es treballaran els recursos de subsistència bàsica a l’abast familiar. En el primer taller es revisarà com optimitzar i reduir els costos energètics associats a la llar. En el segon, què fer per aconseguir una dieta variada i nutritiva amb pocs recursos. I en el tercer, com promoure hàbits domèstics per no llençar el menjar i fomentar el reconeixement del valor dels aliments.

El mes de desembre d’aquest 2014 s’iniciarà el cicle amb dues sessions del taller “Com reduir la despesa energètica a la nostra llar”. Es tractaran temes com la interpretació de les factures de llum, aigua i gas i la nova facturació del consum elèctric; com es distribueixen les despeses energètiques a la llar i com prioritzar aquestes despeses; consells i millores en els hàbits d’ús de l’energia; actuacions low cost per a reduir la despesa energètica, què és una auditoria elèctrica i quins aparells de mesura s’utilitzen. 

Aquesta iniciativa neix del grup de treball de projectes subsistència de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Vallès Occidental que es reuneix al Consell Comarcal i en el qual participa l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Aquest grup, ha detectat, entre d’altres, la necessitat de donar una resposta integral a les demandes relacionades amb les despeses domèstiques en aquests moments de crisi econòmica. La resta de tallers s’aniran desenvolupant durant el primer trimestre del 2015.