Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze comença aquesta setmana les activitats del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Consulteu tots els actes i tallers programats


Sant Quirze comença aquesta setmana les activitats del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Sant Quirze del Vallès posa en marxa aquesta mateixa setmana les activitats organitzades amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les Dones. Aquest dimarts, 11 de novembre, comença una campanya de sensibilització, "Talla amb els mal rollos", que fins al proper dia 25, es desenvoluparà al Servei de Joventut Canya Jove, al Centre Cívic Can Feliu.

Dins d'aquesta campanya, aquest 11 de novembre es pintarà un graffiti a l'Institut Sant Quirze. L'activitat s'iniciarà a les 16 hores. També a l'Institut i a través del programa PIDCES, els dies 19 i 25 de novembre es faran altres activitats de la campanya de sensibilització. I els dies 14, 20, 21 i 22, tgallers de prevenció de la violència masclista per a l'alumnat de tercer d'ESO i per al professorat.

Tallers de prevenció i autodefensa

El 14 de novembre començarà el taller "Les dones diem prou!", adreçat a dones majors de 18 anys i que estarà dedicat a la prevenció de les violències de gènere i l'autodefensa. Seran tres sessions, els dies 14, 21 i 28, de 18 a 20 hores, al Centre Cívic Torre Julià, a Les Fonts. Cal inscriure's al Servei d'Igualtat, trucant al telèfon 93 721 68 00 o enviant un correu a sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat.

I el 15 de novembre, hi haurà un taller d'autodefensa per a dones, adreçat a dones a partir dels setze anys, a La Patronal, de les 10 a les 14 i de les 15 a a les 19 hores. Cal inscripció, bé al Servei d'Igualtat, bé al Servei de Joventut.

El 19 de novembre, entre les 17 i les 19 hores, el Centre Cívic Can Feliu acollirà una sessió de vídeo-fòrum sobre la pel·lícula "A tres metres sobre el cel" (Itàlia, 2004) basada en la novel·la de Federico Moccia, publicada el 1992. I el dia 20, al Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones, a partir de les 18.30 hores, una sessió abordarà les problemàtiques derivades de la violència de gènere i la custòdia dels fills.

El mateix 25 de novembre es concentraran els actes més simbòlics, com la lectura del manifest del Dia Internacional, a les 12 del migdia a la plaça de la Vila. També el lliurament de premis del concurs "Carta a un maltractador", a les 18 hores, al Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones.

Els actes del programa clouran el dissabte 29 de novembre, amb una marxa contra la violència masclista organitzada per l'entitat Dones Per Sant Quirze: sortirà a les 12 del migdia de la Plaça de la Vila.

D'altra banda, des del passat 6 de novembre és en marxa un curs, "Intervenció amb mares i els seus fills i filles víctimes de violència de gènere", organitzat pel Servei d'Igualtat de l'Ajuntament i adreçat a professionals dels diferents serveis municipals que fan atenció a dones, infants i adolescents.

En aquest enllaç trobareu tots els detalls d'horaris, adreces, ponents..., dels actes d'aquesta programació.