Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Montserrat Mundi: “La bona gestió ens ha permés preservar la inversió en mobilitat pagada per Alcampo”

Si la compensació no hagués estat ben lligada, avui la cadena comercial no estaria obligada a pagar-la


Montserrat Mundi: “La bona gestió ens ha permés preservar la inversió en mobilitat pagada per Alcampo”

L’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, ha destacat la inversió en mobilitat que pagarà Alcampo s’ha pogut preservar gràcies a l’oportunitat i bona gestió de l’actual equip de govern municipal. Segons Mundi, d’acord amb la legislació actualment vigent, ara el centre comercial hauria pogut fer una benzinera sense compensar l’Ajuntament. Però “ja el 2011 vam negociar i aprovar amb Alcampo un annex al conveni urbanístic de 2006 pel qual la cadena es comprometia a pagar 734.000 euros en inversions de mobilitat necessàries”.

La història de la benzinera es remunta a finals de desembre de 2005 i ha estat d’una considerable complexitat. Podeu llegir un relat detallat de tot el procès en la recentment apareguda edició número 170 de la revista municipal “Informem”.

“La situació legal ha estat molt complicada i, davant dels dubtes, vam demanar assessorament a la Diputació de Barcelona, a la Direcció General d’Urbanisme i a un prestigiós bufet d’advocats urbanistes”, diu l’alcaldessa. Mundi afegeix que “amb Alcampo arrossegàvem un contenciós per unes actes de l’Impost d’Activitats Econòmiques que es van tramitat i cobrar el 2005, que finalment s’ha resolt a favor seu, i l’Ajuntament ha hagut de pagar 1,6 milions d’euros. Simplement, volíem estar segurs i no tenir més problemes”.

Diu també l’alcaldessa que “mentre hem fet tot aquest tràmit, la normativa sobre benzineres a centres comercials s’anava ‘relaxava’ cada cop més. I en particular, s’exhimia les cadenes de pagar res als ajuntaments per la instal·lació d’una benzinera. Però el govern municipal tenia ben lligada la qüestió gràcies a la gestió urbanística realitzada”.

L’alcaldessa conclou que “Alcampo ha posat al dia temes que tenia pendents, alguns des de la seva mateixa construcció, l’any 1989, i ha pogut obrir la seva benzinera, que segons la seva publicitat ven la benzina més barata de la comarca”. A més, “Sant Quirze aconsegueix una inversió que, després de reunions amb veïns i associacions, s’ha converitt en un projecte executiu i la propera realització de les obres”.

“Amb tot això, s’haurà tancat un projecte que va iniciar-se fa prop de deu anys, però que acaba de forma positiva per a Sant Quirze”, rebla el clau l’alcaldessa.