Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze aprova destinar 70.917,88 euros a projectes de cooperació al desenvolupament

També 2.026,22 euros a activitats de sensibilització de les oenagés locals


Sant Quirze aprova destinar 70.917,88 euros a projectes de cooperació al desenvolupament

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, mitjançant acord de la junta de govern local, ha aprovat destinar un total de 70.917,88 euros a cinc projectes de cooperació al desenvolupament, presentats per les oenagés locals i comarcals. Així mateix, ha aprovat destinar 2.026,22 euros a campanyes de sensibilització realitzades durant l'any 2014 per aquestes mateixes entitats.

Pel que fa a projectes de cooperació al desenvolupament, el que rep la major aportació és el destinat al centre de formació contínua "A Naré", presentat per les oenagés Acció Solidària del Vallès, Ateneu del Món i Cooperación y Ayuda. S'hi dediquen 43.834,37 euros. Aquest projecte es desenvolupa al Senegal i consisteix en la creació d'un centre de formació per a dones a Thionck-Essyl.

El segon projecte en import és l'oenagé Nuevos Pasos de sostenibilitat i projecció del programa "Promesa": rep 10.059,79 euros. És un projecte per millorar les capacitats intel·lectuals d'infants a diferents indrets de Perú i de Bolívia.

També a Nuevos Pasos se li assignen 8.105,25 euros per al manteniment i sostenibilitat d'un menjador i escola bressol que té a Santa Cruz de la Sierra (Bolívia). De la seva banda, la Fundació Quetzal rep 4.764,60 euros per contribuir a la reconstrucció de l'escola St Thomas, a l'Índia, concretament a l'estat de Kerala, al districte marítim d'Alappuzha. Tota la zona ha patit forts danys per les inundacions causades per la temporada de monsons. Finalment, l'Ateneu del Món rebrà 4.153,87 euros per a un programa de salut per a dones de l'àrea d'Hebron (Palestina).

D'altra banda, els 2.026,22 euros per campanyes de sensibilització es distribuiran així: Ateneu del Món, 1.071,81 euros; Acció Solidària del Vallès, 728,86 euros; i Nuevos Pasos, 225,55 euros.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Sílvia Peralta, aquestes iniciatives "formen part de les accions que desenvolupem amb plena col·laboració l'Ajuntament de Sant Quirze i les oenagés locals i de la comarca del Vallès Occidental". Peralta destaca que "els projectes aconseguiran millores significatives en la vida de les comunitats que els acullen, però no des d'un punt de vista assistencial puntual, sinó com una inversió en les seves possibilitats i en el seu futur".

 

Foto: Imatge recent de la construcció de l'escola "A Naré", a Senegal, un dels projectes que rebrà la solidaritat de Sant Quirze.