Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El programa Voluntariat per la llengua dóna la benvinguda a les noves parelles lingüístiques

Iniciativa per practicar català a través de la conversa entre aprenents i voluntaris


El programa Voluntariat per la llengua dóna la benvinguda a les noves parelles lingüístiques

El programa Voluntariat per la llengua ha donat la benvinguda a les noves parelles lingüístiques. És a dir, tant als aprenents com als voluntaris que s'incorporen aquest curs al programa i que ja han pogut conèixer les que seran les seves parelles lingüístiques.

La primera trobada de benvinguda s'ha celebrat al Centre Cívic de Can Feliu. Després de les presentacions, voluntaris i aprenents van jugar als 300 fets de llengua, joc que va encarregar la direcció general de Política Lingüística, dintre dels actes de commemoració del tricentenari 1714-2014. El joc consta de 300 fitxes amb un fet (polític, social, històric o lingüístic) referent als darrers 300 anys d’història de la llengua catalana i un repte de caire lingüístic. La part de documentació ha anat a càrrec dels historiadors Joan Martí i Josep Moran i la part de joc ha estat elaborada per Màrius Serra i Oriol Comas.

Voluntaris i aprenents van conèixer alguns dels fets més rellevants de la història de la llengua catalana i van gaudir amb els diferents reptes que planteja el joc. Aquest aspecte més lúdic de la sessió va deixar clar que es pot aprendre llengua jugant.

Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat gairebé 80.000 parelles. En aquest enllaç en trobareu més informació.

Si esteu interessats a participar en el Voluntariat per la Llengua, podeu adreçar-vos a l’Oficina de Català (Centre Cívic Can Feliu), on us informaran detalladament del programa. També podeu trucar al 93 721 18 99 o escriure un correu electrònic a santquirze@cpnl.cat.