Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Aquest dilluns comença la Setmana Solidària de Sant Quirze del Vallès

El leit-motiv d'aquesta edició són esl conflictes derivats de l'accés als recursos


Aquest dilluns comença la Setmana Solidària de Sant Quirze del Vallès

Aquest dilluns, 17 de novembre, comença una nova edició de la Setmana Solidària, que, organitzada per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i la Mesa de Cooperació i Solidaritat, es prolongarà fins al proper 23 de novembre. El leit-motiv d’aquesta edició són els conflictes derivats de l’accés als recursos i per això s’han preparat diverses activitats dirigides als centres educatius i a la ciutadania.

Una d’aquestes activitats va arrencar, com a prèvia, el passat 3 de novembre: una recollida de joguines i llibres de segona mà que servirà per recollir fons per a la lluita contra l’Ebola a l’Àfrica Occidental (més informació aquí). La regidora de Cooperació, Sílvia Peralta, afegeix que “també busca trencar amb estereotips, convencionalismes i prejudicis sexistes i ajudar a créixer amb els valors del respecte per la diversitat”.

Agenda completa de la Setmana Solidària

18 de novembre de 2014. 19 h. Centre Cívic Masia Can Feliu.

Blood in the mobile. Documental presentat per la Lliga dels drets dels Pobles sobre la situació que viu la República Democràtica del Congo.

19 de novembre de 2014. 19.30 h. Centre Cívic Masia Can Feliu.

Vols desenvolupar la intel·ligència dels teus fills ? Fes-los solidaris!! Xerrada de l’oenagé Nuevos Pasos (més informació aquí).

20 de novembre de 2014. 19.30 h. Centre Cívic Masia Can Feliu.

Una mirada al Níger. Xisca Figuerola, de la Fundació Campaner, explicarà el Noma, una malaltia endèmica al Níger, a causa de la manca d’aigua i aliments.

21 de novembre de 2014. 19 h. Centre Cívic Masia Can Feliu.
Con tu dinero. Documental, produït el 2013 per Setem i Mobiolak, que mostra algunes de les males pràctiques en les que incorren les entitats bancàries, des d’inversions en armament fins als desnonaments de famílies desafavorides. Desprès del documental, Sergi Salavert, del Grup Iniciativa Territorial (GIT) del Vallès de FIARE, explicarà el funcionament de la banca ètica, en contraposició a la banca convencional.

23 de novembre de 2014. D’11 a 14 h. Parc de les Morisques.
La Setmana Solidària finalitza amb el Mercat solidari de joguines i llibres de segona mà.


A més a més, recordeu que fins al 30 de novembre, al Centre Cívic Torre Julià es podrà veure una exposició sobre el Centre de Formació Karogen Assk, un projecte que tres oenagés locals (Acció Solidària del Vallès, Ateneu del Món i Cooperación y ayuda) impulsen al Senegal. I que també fins al dia 30, a Torre Julià, la Lliga dels Drets dels Pobles presentarà l’exposició “Congo, perill de riqueses”, que mostra la realitat de la República Democràtica del Congo, un país amb un gran potencial de riqueses naturals que ha esdevingut causa de conflictes i guerres.