Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Els professionals que atenen la violència masclista milloren la seva preparació

Un curs se centra en la problemàtica de mares i fills víctimes de la violència de gènere


Els professionals que atenen la violència masclista milloren la seva preparació

Tècnics de diferents departaments de l'Ajuntament de Sant Quirze i professionals de dos Centres d'Atenció Primària (de Sant Quirze i de Terrassa) han realitzat un curs de formació sobre la intervenció amb mares i els seus fills i filles víctimes de violència de gènere. Els dotze participants formen part del circuit d'atenció a la violència masclista: cossos policials, serveis socials, igualtat, salut, joventut i ocupació.

Aquest curs ha estat molt enfocat a l'atenció a les mares amb fills i filles. Segons la regidora d'Igualtat, Sílvia Peralta, "aquesta mena d'intervencions són una de les mesures fonamentals per a completar el suport a les víctimes de violència de gènere, en el marc, és clar, d'un abordatge integral d'aquest greu problema".

Els objectius del curs han estat diversos. Un, fer visibles els fills i filles de les dones víctimes de la violència de gènere com a víctimes de la mateixa violència, així com introduir el rol matern dins de la consideració de les dones que pateixen maltractaments. Un altre d'important ha estat dotar els professionals d'un coneixement específic sobre els drets dels infants, el seu desenvolupament evolutiu i les seves necessitats derivades de la violència viscuda en l'àmbit familiar. S'ha fet especial incidència en les tècniques per efectuar una primera valoració de l'estat i necessitat d'aquests infants.

 Aquesta activitat de formació forma part del programa organitzat per l'Ajuntament de Sant Quirze amb motiu del Dia internacional per l'eradicació de la violència contra les dones, aquest 25 de novembre.