Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze se suma al rebuig a la violència masclista

Dos professionals del circuit d'atenció a les víctimes llegeixen el manifest institucional de la jornada


Sant Quirze se suma al rebuig a la violència masclista

Sant Quirze del Vallès s'ha sumat aquest 25 de novembre al rebuig a la violència masclista, amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. L'acte central de la jornada ha estat la lectura del manifest que les institucions catalanes han preparat per enguany.

Una cinquantena de persones han assistit a la lectura, que s'ha fet al migdia a la plaça de la Vila. La lectura ha anat a càrrec de l'educadora social de l'Ajuntament Montserrat Gil i del sergent de la Policia Local Juan Esteban. Tots dos formen part del circuit d'atenció a les víctimes de la violència de gènere i el fet que siguin ells els que han protagonitzat l'acte és un reconeixement públic a la tasca que fan els professionals que treballen en aquest àmbit.

El manifest recorda que "un any més, malauradament, tornem a ser aquí per haver de recordar i fer palès que els drets de les dones són drets humans i que el fet de vulnerar-los, més enllà de la injustícia i la crueltat, significa una manca de reconeixement de l’autoritat i la llibertat femenina i representa un gran impediment per assolir la pau, el desenvolupament i el dret d’exercir la ciutadania".

El text afegeix que "una societat desenvolupada no es pot permetre vulnerar els drets més bàsics i elementals de la meitat de la seva població". També diu que "en la societat actual, les discriminacions s’han revelat, a la pràctica, molt més resistents i insidioses del que es podria imaginar; les raons de les desigualtats estan més lligades a les estructures de funcionament de la nostra societat del que es creia". I conclou que "en situacions de crisi com la que ara ens toca viure, la xacra de la violència masclista es torna silenciosa i la lluita per apoderar les dones i fomentar la denúncia social de qualsevol forma de violència contra les dones retrocedeix davant la impossibilitat material de sobreviure en solitari".


Aquí podeu llegir el text complet del manifest que s'ha llegit.