En marxa el procés participatiu sobre la millora del Parc de Can Feliu
Els ciutadans fan les primeres aportacions en la sessió participativa oberta
Ja és en marxa el procés partipatiu que ha de recollir propostes i idees sobre la millora del Parc de Can Feliu, un dels dos, junt amb el de les Moriques, més grans de Sant Quirze del Vallès. Una sessió participativa oberta, a la qual han assistit una trentena de persones, ha permés recollir les primeres aportacions.
En l'obertura d'aquesta sessió, l'alcaldessa, Montserrat Mundi, ha recordat que el de Can Feliu és "un parc molt bonic, però amb diferents problemàtiques". Mundi ha afegit que "el projecte de millora ha de solventar-les i a la vegada activar i revitalitzar el parc, tot potenciant el seu ús a través de les actuacions que hi fem i de les activitats que s'hi facin a partir d'ara".
Una de les principals preocupacions de la ciutadania, expressada en nombroses queixes, és el fet que els gossos corrin lliures pel parc i hi deixin les seves disposicions. A la sessió participativa ha tornat a aparèixer aquesta problemàtica i el govern municipal i els autors del projecte que serveix de base a la discussió van explicar la seva idea: crear un espai per als gossos proper al parc, però fora d'ell, concretament a la zona del recinte firal.
D'acord amb aquesta proposta, al parc els gossos haurien d'anar lligats, però a l'espai per ells podrien estar lliures i disposarien de jocs i abeuradors. Els veïns assistents a la jornada participativa van reclamar, a més, que es faci complir la normativa municipal sobre tinença d'animals, i molt en particular la que fa referència a la recollida de les deposicions i a les restriccions (portar-los lligats i amb morrió) que han d'observar els propietaris de gossos de races considerades perilloses.
Els ciutadans també han reclamat un manteniment més constant, a més de vigilància, per als actes de vandalisme. En aquest sentit, l'alcaldessa ha volgut recordar "el paper que tenim tots els ciutadans de Sant Quirze respecte al civisme i la convivència".
Altres propostes recollides en aquesta sessió participativa han estat:
-activar una oferta d'activitats culturals, com actuacions musicals
-incorporar algun servei de restauració i begudes
-delimitar un espai per a transitar-hi en bicicleta, amb regulació de velocitat
-potenciar l'activitat física per a la gent gran amb circuits saludables i aparells de gimnàstica
-incrementar la il·luminació
-reforçar els camins naturals
Algunes d'aquestes idees ja figuren en el projecte elaborat per l'Estudi Martí Franch, Arquitectura i Paisatge. En aquest enllaç trobareu un resum d'aquest projecte, que serveix de base a la discussió ciutadana. Podeu fer arribar propostes i suggeriments a la regidoria de Participació fins al proper 30 de novembre, a través del correu participacio@santquirzevalles.cat. També podeu participar a través d'aquest enllaç.