Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Protecció Civil activa el pla Inuncat per la previsió de pluges molt intenses

Els aiguats poden afectar en les properes hores el Vallès Occidental


Protecció Civil activa el pla Inuncat per la previsió de pluges molt intenses

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses a partir d’aquesta tarda-vespre i per acumulació d’aigua sobretot demà. L’avís afecta especialment les comarques del litoral i pre-litoral, tot i que les precipitacions es podrien estendre arreu.

La comarca del Vallès Occidental podria viure fortes precipitacions sobretot aquesta nit de dijous a divendres. Amb l'arribada del dia, la intensitat de la pluja tendirà a minvar i, per tant, el risc seria menor, però no inexistent.

En quant a l’acumulació de pluja, es preveu un llindar a superar de 100 litres en 24 hores per demà divendres a les comarques dels dos extrems del territori català. De cara a dissabte l’acumulació és probable que tingui lloc a les comarques del litoral i prelitoral català així com també a les comarques de l’interior de Catalunya. 

En aquest enllaç, trobareu més informació sobre l'alerta i les previsions arreu de Catalunya.

Consells de Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desguassos d’aigua de pluja estan nets de fullaraca i terra per evitar acumulacions d’aigua. Així mateix, eviteu estacionar el vehicle aquesta nit a les rieres ni a prop de zones inundables; tingueu en compte que el vehicle pot ser arrossegat amb poca alçada d’aigua. En aquest enllaç, trobareu més consells.

 
Protecció Civil de la Generalitat també recorda que cal extremar les precaucions especialment en la mobilitat a les zones on descarregui amb intensitat, i seguir les indicacions i consells del Servei Català de Trànsit (SCT) i dels agents de l'autoritat. Aquest enllaç facilita informació i recomanacions sobre la conducció en situacions meteorològiques adverses.