Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Consell General de l’Associació Àmbit B30 aprova el Pla de Treball per a 2015

Participarà en el projecte europeu RIS3 per promoure sectors competitius en el territori


El Consell General de l’Associació Àmbit B30 aprova el Pla de Treball per a 2015

L’Associació Àmbit B30, de la qual forma part Sant Quirze del Vallès, ha celebrat el Consell General en el qual s’ha aprovat, entre d’altres temes, treballar en col.laboració amb la Generalitat en el marc del projecte europeu RIS3, que té per objectiu identificar i cooperar en la promoció de sectors competitius en el territori. També es posa en marxa el Fòrum B30 que té com a finalitat consensuar aquelles actuacions prioritàries en l’àmbit de la indústria, la innovació i la manufactura avançada per tal que l’àmbit de la B30 sigui més competitiu.
 
El Plenari, que s’ha celebrat al Centre d’educació ambiental Can Coll de Cerdanyola del Vallès, ha aprovat l’Informe de gestió del 2014, en el qual s’hi recull la feina dels diferents grups de treball. Concretament s’ha destacat la feina del Grup de Territori, que ha elaborat l’Informe sobre la priorització d’actuacions en infraestructures i mobilitat. En aquest sentit, hi ha prevista una reunió de la Comissió Executiva de l’Àmbit B30 amb la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per tal de parlar sobre aquestes actuacions prioritàries.
 
En el marc del Consell Plenari, el president de l’associació, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha tornat a demanar a les administracions que s’impliquin en el desenvolupament de les infraestructures prioritàries, ja que l’eix de la B30 “és el múscul econòmic més important de Catalunya i el sud d’Europa i, si el múscul no s’exercita, es pot debilitar i això significa empreses que marxin, pèrdua de llocs de treball...”. Cal destacar que, de les diferents accions prioritzades, n’hi ha que només necessiten de la voluntat política per començar a aplicar-se, com és el cas de la integració tarifària del transport públic a tot l’àmbit B30.
 
El Pla de Treball per a 2015 aprovat pel Consell General de l’Associació Àmbit B30 inclou, tant el desenvolupament i continuïtat dels projectes encetats al llarg d’aquest any com la posada en marxa de noves línies de treball. En aquest apartat destaquen dos projectes: el projecte RIS3 i la creació del Fòrum B30.
 
Projecte RIS3
Es tracta d’un projecte europeu en el qual la Unió Europea demana  als territoris que prioritzin activitats de coneixement i innovació i dissenyin una estratègia per a l’Especialització Intel.ligent. Per aquest motiu, l’Associació Àmbit B30 ha creat un grup de treball específic d’aquesta àrea i està en converses amb la Generalitat de Catalunya, que ha impulsat aquest projecte a Catalunya, per tal d’avaluar quin és el paper que pot jugar l’Associació en aquest àmbit.
 
Fòrum B30
Una de les novetats que inclou el Pla de Treball 2015 de l’Associació és la creació del Fòrum B30, un nou grup de treball format per un grup d’experts que facin una diagnosi i puguin consensuar les actuacions prioritàries a l’entorn de l’Àmbit B30 en els sectors de la indústria, a través de la innovació i la manufactura avançada..
 
 
El Consell General, màxim òrgan de l’Associació Àmbit B30, està format per 54 organitzacions entre ajuntaments, centres de recerca, universitats, organitzacions empresarials i organitzacions sindicals de 23 municipis amb un objectiu en comú: actuar de forma col.lectiva per potenciar i impulsar tota la zona industrial i tecnològica de l’eix de la B-30.