Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

L'atur es consolida per sota del 10% amb una nova caiguda durant el mes de novembre

Es van registrar 980 persones sense feina, que signifiquen una desocupació del 9,5%


L'atur es consolida per sota del 10% amb una nova caiguda durant el mes de novembre

L’índex d’atur es consolida a Sant Quirze del Vallès per sota del 10%, desprès de la nova baixada registrada durant el mes de novembre. Un descens de l’1,2% deixa el percentatge de desocupats en el 9,5%. En nombres absoluts, també es consolida un nombre d’aturats inferior al miler, ja que ara en són 980.

L’evolució de l’atur no pot ser més positiva durant els darrers mesos, ja que amb l’excepció de l’estiu, quan l’activitat minva a Sant Quirze, els descensos mensuals han estat constants. De fet, entre novembre de 2013 i novembre de 2014, l’atur ha caigut tretze punts al municipi. I cal retrocedir més de quatre anys per trobar una dada millor d’atur. A més, els bons resultats de l’estiu ençà han trencat dues xifres psicològiques: els dos dígits en el percentatge i el miler, en nombres absoluts.

Segons l’estadística del Servei d’Ocupació, al mes de novembre hi ha hagut 402 homes i 578 dones en situació d'atur. L'atur masculí, doncs, ha estat del 7,5%, i el femení, de l'11,8%. Baixen tots dos. Per segments d'edat, els aturats menors de 25 anys són 41 (5,1%); els que tenen entre 25 i 44 anys, 397 (7,3%); i els més grans de 45 anys, 542 (13,3%). En relació a mesos anteriors, l’atur es redueix entre els aturats més joves i els més grans, i el segment central no varia, tot i que en el darrer any ha estat el que ha acumulat la caiguda més rellevant.

Tots els sectors econòmics han creat ocupació aquest mes de novembre. Les activitats sanitàries en particular i en general els serveis a les persones són les que tenen més bon comportament percentural. En nombre total de persones que han aconseguit feina, destaquen el comerç al detall i les activitats especialitzades de la construcció. I en el còmput anual només creixen els aturats a l’agricultura i entre les persones sense ocupació anterior.

Les dades d'atur a Sant Quirze continuen per sota de la mitjana comarcal, catalana i espanyola. Segons les dades oficials, al Vallès Occidental, l'atur aquest novembre ha estat del 16%; a Catalunya, del 14,8%; i a l'Estat espanyol, del 19,2%.