Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

20 dones descobreixen la seva veu com a font de benestar físic i emocional

Bona acollida a un taller de musicoteràpia al Centre d’Informació i Recursos per a Dones


20 dones descobreixen la seva veu com a font de benestar físic i emocional

20 dones han particpat en un taller que ensenya a descobrir la pròpia veu com a element amb múltiples efectes sobre el benestar físic i emocional. Organitzat pel Servei d’Igualtat de Sant Quirze del Vallès, el taller ha estat molt ben rebut per les usàries, que han demanat la seva continuïtat en la futur, raó per la qual molt probablement se n’organitzi una nova edició l’any vinent.

El taller, que s’ha desenvolupat en diverses sessions al Centre d’Informació i Recursos per a Dones, s’adreçava a dones a les quals sempre els hagués agradat cantar, però que mai no s’havien atrevit. La proposta del taller es basava en el fet que cantar afavoreix la secreció d’endorfines, la respiració, el coneixement del propi cos i l’alliberament d’emocions i tensions, tot generant una sensació de benestar general.

En el taller s’aprenia a modular la veu, a trobar la tonalitat pròpia i a comprendre el propi cos, a la vegada que es realitzava un exercici d’acceptació pròpia i aliena mentre es gaudia del cant en grup.

El taller va ser impartit per M. Josep Besson, màster en musicoteràpia i títol superior de cant, amb una llarga trajectòria com a professora de cant i com a docent de musicoteràpia.