Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Sant Quirze afronta el temporal de neu amb un gran desplegament d'efectius

Des de l'Ajuntament es demana prudència en els desplaçaments.


Sant Quirze afronta el temporal de neu amb un gran desplegament d'efectius

Des de les 5 h de la matinada de diumenge a dilluns, l’Ajuntament de Sant Quirze ha tingut activat un dispositiu especial per a fer front a les inclemències del temps, i molt especialment les conseqüències de la forta nevada que ha patit el municipi.

Des de primera hora s’han realitzat actuacions per a garantir la mobilitat al municipi, aquestes accions han consistit en la neteja de la neu dels carrers i vials, així com també en l’escampada de sal per al desglaç, mitjançant la brigada municipal d’obres i serveis i la concessionària municipal de neteja viària.

Des de primera hora del matí, l’àrea de via pública ha mobilitzat tots els recursos humans i materials per a efectuar les tasques de neteja i escampada de sal, amb 10 equips formats per 5 retroexcavadores, 2 mini excavadores ( per al casc urbà) i 3 tractors.

Per part de la Policia Local s’ha mantingut durant gran part del dia un total de 10 efectius dedicats exclusivament a temes de mobilitat i seguretat relacionats amb la situació d’excepcionalitat. 

El personal que s’ha mobilitzat ha superat la xifra dels 30 efectius (sense incloure la policia local), que han començat a treballar a les 5 del matí i han acabat la seva tasca passades les 11 de la nit.

S’han llençat al voltant de 18 tones de sal pels carrers del municipi, prioritzant les vies principals accés a edificis escolars, sanitaris i públics.

Per la tarda, la policia local de Sant Quirze ha tallat la C-1413 en els dos sentits de circulació. Posteriorment la brigada ha desplaçat dos retroexcavadores per fer la neteja d’aquest vial, fet que ha possibilitat la seva obertura al trànsit. També s’ha procedit al tall de diferents vies de la localitat, fins que els equips de via pública han pogut fer la neteja per recuperar la màxima seguretat en la mobilitat.

Així mateix, tots els centres escolars han suspès les classes per la tarda (també els d’ensenyament no reglat). Des dels centres s’ha gestionat la recollida esglaonada dels alumnes sense cap problemàtica destacable. Aquesta actuació s’ha fet en coordinació dels centres educatius amb la regidoria d’Educació, i la col·laboració de  la regidoria de Via Pública i la de Seguretat i Trànsit.

Així mateix, l’Ajuntament ha tancat bona part dels seus serveis per evitar desplaçaments, com són la Biblioteca municipal, la casa museu Vila Puig, i el servei Canya Jove. També, en contacte amb els clubs des de la regidoria d’Esports, s’ha recomanat de suspendre les activitats esportives, i s’ha tancat el poliesportiu de Can Casablanques. També s’han suspès les activitats públiques, com era el lliurament del Premi Dona que s’havia de fer a les 20 h a La Patronal. Així mateix, els mitjans de comunicació municipal (Ràdio Sant Quirze i el nou web municipal www.santquirzevalles.cat) han anat actualitzant els missatges i la informació durant tot el dia.

A partir de les previsions anunciades pel dimarts dia 9 de març, que fan preveure un alt perill de glaçades, el comitè de seguiment municipal, presidit per l’Alcaldessa, Montserrat Mundi, el primer tinent d’alcaldia, Antoni Rebolleda, el segon Tinent d’Alcaldia i responsable de Territori i Seguretat Ciutadana, Pep Llamas, la tercera tinent d’Alcaldia i responsable de Via Pública i Serveis Urbans, Lluïsa Cobo, així com d’altres regidors i també caps d’àrea, s’ha decidit que durant la matinada treballaran per les diferents vies del municipi tres equips d’escampada de sal. I a partir de les 6 del matí s’incorporaran 20 efectius més per escampar sal manualment.

Així mateix, des de la Policia local, durant tota la nit es prestarà especial vigilància a les zones més vulnerables del municipi, i s’anirà informant els operatius abans esmentats. 

Des de l’Ajuntament es fa una crida a la precaució. Tot i que les previsions meteorològiques apunten que la nevada ja ha passat, ara queda el perill de la glaçada, per la qual cosa cal minimitzar els trajectes i augmentar la precaució.

Durant tot el dimarts es mantindrà actualitzada la informació mitjançant Ràdio Sant Quirze i www.santquirzevalles.cat

Notícia actualitzada a les 00:30 h