Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

L’Ajuntament de Sant Quirze renova el segell de transparència Infoparticip@

Només 77 municipis, dels 947 que hi ha a Catalunya, mereixen aquest reconeixement


L’Ajuntament de Sant Quirze renova el segell de transparència Infoparticip@

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha renovat el segell de transparència Infoparticip@, impulsat pel món universitari per reconèixer els municipis per la informació que ofereixen a la ciutadania mitjançant els seus webs. A Catalunya només hi ha 77 ajuntaments, d’un total de 947, que l’hagin assolit: 67 amb el segell, 1 amb una menció i 9 amb un reconeixement.

Sant Quirze ha assolit un grau de compliment del 95,12% dels 41 indicadords que s’analitzen. A principis de novembre, els responsables del segell van informar l’Ajuntament que s’havia passat la segona avaluació de transparència. El Consell certificador del projecte ha concedit el segell a partir del resultat d’aquestes avaluacions. En el cas de Sant Quirze, en ser un municipi d’entre 10.000 i 50.000 habitants, calia assolir un mínim del 90% de compliment.

De fet, Sant Quirze millora la puntuació que va aconseguir en l’anterior avaluació, que va ser del 92,68%. I a més, destaca per sobre de la mitjana dels municipis del Vallès Occidental, que enguany se situarà en el 63,73%.

El projecte Infoparticip@ és dirigit pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Hi treballa un equip d’investigadors de les universitats de Vic, Girona, Politècnica de Catalunya i de la pròpia Autònoma de Barcelona. Analitzen la transparència i la qualitat de la informació que les institucions públiques ofereixen a través dels seus webs.

Els indicadors valoren que els webs municipals incloguin informació sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col.lectius, com s'informa de les seves actuacions i quins instruments s'ofereixen perquè les ciutadanes i els ciutadans puguin avaluar-los.

L’alcaldessa, Montserrat Mundi, considera que renovar el segell de transparència és un reconeixement, però també “una obligació, molt gustosa, però obligació. No podem anar enrera. No volem, però tampoc podem”. Mundi afegeix que “el web municipal ha esdevingut una plataforma de referència a Sant Quirze i això, que és motiu per l’alegria, és també una gran exigència”.

 

Més informació sobre l'aprovació del segell de transparència.

L'anàlisi, indicador per indicar, del cas de Sant Quirze del Vallès.