Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Protecció Civil alerta de vent molt fort aquest dimarts, 9 de novembre

L'afectació pot ser important al Vallès Occidental, sobretot al matí


Protecció Civil alerta de vent molt fort aquest dimarts, 9 de novembre

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en situació d'alerta el pla Procicat (Pla de Protecció Civil de Catalunya) per la previsió de vent molt fort aquest dimarts, 9 de novembre. La comarca del Vallès Occidental, a la qual pertany Sant Quirze del Vallès, té una previsió de perill alt, amb ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora. El risc més alt ja començarà la propera matinada i es farà especialment intens al matí. Anirà minvant al llarg del dia.

Tot i que el vent més fort es produirà a cotes altes, i en particular al Pirineu, l'episodi de vent produirà una afectació extensa i generalitzada a tot el país. En particular, es preveu afectacions intenses a punts elevats de l'àrea metropolitana de Barcelona i a zones urbanes tant del litoral com del prelitoral.

La Policia local de Sant Quirze està atenta a les novetats d'aquest episodi meteorològic per decidir si cal prendre alguna mesura a escala local. En particular, es prestarà atenció a la decoració nadalenca i, en general, el mobiliari urbà. Cas que calgui activar alguna mesura, se n'informarà immediatament mitjançant aquest web i les xarxes socials.

Amb caràcter general, és important que tothom, a casa seva, reculli i lligui de forma segura tendals, i elements inestables a terrasses i balcons, especialment la decoració nadalenca, que pot precipitar-se a la via pública. Fora de casa, cal limitar els desplaçament si el vent bufa molt fort i, en qualsevol cas, supeditar-los a les condicions meteorològiques. És important estar a l'aiguat del mobiliari urbà i de l'arbrat i evitar, si és possible, els parcs i les zones boscoses. El mateix criteri s'ha de seguir en totes les activitats a l'aire lliure, sobretot si es fan en llocs on ja hi ha altres riscos potencials, com la muntanya.

En aquest enllaç, trobareu consells de seguretat i autoprotecció contra les ventades.

En aquest altre enllaç, trobareu informació actualitzada de l'alerta. I finalment el Servei Meteorològic de Catalunya informa aquí de la previsió meteorològica.