Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Actualització ventades: l'alerta passa a emergència per la multiplicació d'incidències

Diversos equipaments seran tancats aquesta tarda i se suspenen moltes activitats a l'aire lliure


Actualització ventades: l'alerta passa a emergència per la multiplicació d'incidències

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha augmentat a fase d'emergència l'activació del Pla bàsic d'emergències municipal, arran de la multiplicació d'incidències al municipi. La Policia local i els diferents serveis municipals estan mobilitzats per informar de la situació i respondre a les incidències locals i col·laboren amb altres cossos de seguretat i serveis.

Com a mínim un carril de l'autopista C-58 es troba tallat, en direcció a Terrassa, a l'altura de Sant Quirze, per la caiguda d'arbres a la via. La retenció de trànsit és important, però es treballa per tornar a obrir tota la calçada. La Policia local de Sant Quirze col·labora amb els Mossos d'Esquadra per regular el trànsit en aquest punt.

Diverses activitats d'aquesta tarda han estat suspeses, o traslladades a espais interiors si era possible, a Sant Quirze del Vallès. Això inclou tant activitats esportives a l'aire lliure, entre elles les organitzades per alguns clubs, com activitats extraescolars als centres educatius. També s'ha decidit tancar equipaments que tenen activitat fonamentalment als vespres, com el Servei Canya Jove, el Centre Cívic Can Feliu o l'Escola municipal de música.

L'Ajuntament manté, a més, el tancament de diferents equipaments públics, com el Parc de les Moriques, el cementiri municipal i la zona esportiva. També recomana no fer activitats a l'aire lliure, especialment a zones arbrades o boscoses i evitar al màxim els desplaçaments.

Cal tenir present que la comarca del Vallès Occidental és la que ha registrat un major nombre de trucades (231) al telèfon d'emergències 112 per incidències causades pel vent a tota Catalunya. I segons el Servei Metereològic de Catalunya, un dels cops de vent més forts registrats s'ha produït a Sabadell (97 quilòmetres per hora).

A tot el Vallès hi ha afectacions en el transport públic i a diferents equipaments educatius. Això inclou el servei d'autobús de Sabadell que passa per Sant Quirze, afectat tant en els horaris com en alguns trams del recorregut. En aquest enllaç trobareu informació general de les incidències.