Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Policia local i els serveis municipals han atés 80 trucades i fan 33 intervencions durant la ventada

El pla municipal d’emergències ha quedat desactivat aquest matí


La Policia local i els serveis municipals han atés 80 trucades i fan 33 intervencions durant la ventada

La Policia local i els serveis municipals de Sant Quirze han atés 80 trucades relacionades i realitzat 33 intervencions, durant l’episodi de vent d’aquest dimarts 9 de novembre. L’alerta es dóna ja per acabada i el pla municipal d’emergències s’ha desactivat, desprès d’estar operatiu durant la nit per precaució, i un cop la situació meteorològica s’ha normalitzat i tots els serveis i equipaments funcionen sense incidències.

La major part de les intervencions realitzades pels serveis municipals van ser per afectacions a l'arbrat, a rètols publicitaris i a façanes, sostres i altres elements arquitectònics. Tots els danys, afortunadament, van ser només materials.

Les actuacions es van fer fins i tot al terme municipal de Sabadell, concretament a l’autopista C-58, quan els Mossos d’Esquadra van sol·licitar ajut per retirar dos arbres de grans dimensions que havien caigut a la calçada en direcció a Terrassa, entre els quilòmetres 17 i 18. La brigada municipal de Sant Quirze tallar i retirar els arbres, mentre la Policia local ajudava els Mossos a regular la gran retenció de trànsit que es va originar, amb cues quilòmetres que arribaven prop de Barcelona.

Equipaments i espais tancats

Al llarg de la jornada de dimarts, l’Ajuntament va decidir tancar espais com el Parc de Les Morisques i el cementiri municipal, pel risc de caiguda de branques. També va tancar-se la zona poliesportiva municipal, quan hi van caure diversos arbres, i els usuaris que eren a les instal·lacions van ser evacuats sans i estalvis.

Quan el temporal es va intensificar entre les 12 del migdia i les 3 de la tarda, es va decidir tancar a la tarda diferents serveis com el Canya Jove, el centre Cívic Can Feliu, el centre cívic Torre Julià i l’Escola municipal de música, per tal d’evitar desplaçaments.

A més, seguint les recomanacions de Protecció Civil, diverses escoles i entitats esportives van anul·lar activitats previstes a l’aire lliure o les van traslladar, si era possible, a espais interiors i protegits.

L’app mòbil SQV, principal canal d’informació de l’emergència

L’Ajuntament de Sant Quirze va informar de forma continuada de les novetats que s’anaven produint i dels consells de seguretat a través d’aquest web i de les xarxes socials, però molt especialment mitjançant l’aplicació mòbil SQV. Els usuaris d’aquesta app van rebre a través de missatges “push” informació actualitzada sobre les afectacions provocades per la ventada. Va ser la primera situació d’emergència en la qual aquest canal d’informació es va posar a prova, amb bons resultats.

Si encara no teniu l’aplicació, us la podeu descarregar des d’aquest enllaç.