Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Aquest cap de setmana comença el Cicle Nadalenc de Sant Quirze del Vallès

Com a actes destacats hi ha la Fira Medieval de Nadal, el Cicle de Cinema Infantil, l’actuació de l’animador infantil Jaume Ibars i la Cursa de la Llufa


Aquest cap de setmana comença el Cicle Nadalenc de Sant Quirze del Vallès

Sant Quirze del Vallès acull un ampli programa d’activitats per celebrar les festes nadalenques. Ajuntament i entitats han organitzat diverses iniciatives amb l’objectiu, tal i com ha manifestat la regidora de Cultura, Mercè Vallès “de fomentar l’esperit d’aquests dies i aconseguir la participació i la implicació ciutadana. Volem omplir els carrers de positivisme en uns moments en què moltes famílies ho estan passant malament. Un objectiu que no seria possible sense la feina que han dut a terme les entitats”.

Fira Medieval de Nadal
El cap de setmana del 13 i 14 de desembre el Mercat Medieval de Nadal donarà el tret de sortida a les festes des de la plaça d’Anselm Clavé. Es tracta d’una fira d’artesans amb ambientació medieval i nadalenca on es podran adquirir productes de decoració i aliments típics del Nadal per gaudir a la nostra taula durant les festes. També hi haurà activitats infantils com jocs de fusta medievals. L’horari d’obertura serà els dos dies d’11:00 a 21:00 hores.

Pare Noel Solidari
El Pare Noel estarà instal·lat dissabte 13 de desembre, de 17:00 a 19:00 hores, a la plaça d'Anselm Clavé per tal que els nens i les nenes de Sant Quirze puguin lliurar-li la carta amb els seus desitjos per a aquest Nadal. El preu per participar-hi és de 2€ i els diners recaptats aniran destinats a La Marató de TV3

Actuació Infantil: “El gegant que baixa de la muntanya”, amb Jaume Ibars
El gegant viu a la muntanya del Montcau, al Parc natural de Sant Llorenç del Munt i és el més gran dels cantants. Aquest personatge té la missió de contagiar a grans i petits les seves ganes de viure, cantar, ballar i compartir aventures. Després d’esmorzar, el gegant baixa de la muntanya per cercar algun poble o ciutat on fer una festa ben grossa tot compartint amb els seus habitants les cançons i danses que més li agraden. En el transcurs del viatge, el gegant ens anirà presentant uns amics que apareixeran màgicament de dins del seu barret i ens faran cantar, jugar i riure molt. L'espectacle es durà a terme dissabte 13 de desembre a la plaça d'Anselm Clavé a les 19:00 hores, després del Pare Noel Solidari.

Concert de Nadal Solidari
El ja tradicional concert de Nadal de l’Ateneu del Món és l’última activitat de l’any d’entre les que s’organitzen en el marc del Pla de Sensibilització. Enguany ens oferiran un concert de música jazz, que anirà a càrrec de Susana Sheiman & Open Gate.  Els beneficis aniran destinats al projecte “ARTE”, un projecte per a la gent de la tercera edat de El Salvador i la Fundació Cordes. L’acte tindrà lloc dissabte 13 de desembre, a les 21:00 hores, a la Sala Històrica de la Patronal.

Caga Tió al Casal d’Avis
Els nens i les nenes que s’acostin al Casal d’Avis diumenge 14 de desembre podran fer cagar el Tió i rebre els primers regals del Nadal. A més a més hi haurà xocolata calenta per a tothom que vingui per esmorzar.

Inflable Reciclem Saltant
Diumenge 14 de desembre, a la mateixa ubicació que al Mercat Medieval de Nadal, a la plaça d’Anselm Clavé, hi haurà l’inflable “Reciclem Saltant”. Els nens i les nenes aprendran a tenir cura del medi ambient tot passant una estona ben divertida. L’horari de l’inflable serà de 10:00 a 14:00 hores. L’inflable és gentilesa de l’Agència Catalana de Residus.

Exposició de Nadal dels pintors i pintores del Cercle de Cultura

El Cercle de Cultura organitza una mostra de pintura elaborada pel seu alumnat durant aquestes festes nadalenques. La inauguració de l’exposició tindrà lloc diumenge 14 de desembre, a les 12:00 hores, al Casal de Cultura (carrer Nou, número 10). Es podrà visitar els dies 19, 20, 22, 23 i 27 de desembre i 2 i 3 de gener, de 17:00 a 20:00 hores. I els diumenges 21 i 28 de desembre i 4 de gener, d’11:30 a 13:30 hores.

Espectacle de Rialles: "Nadales Teatre amb Dani Landry"

Espectacle estrenat al Gran Teatre del Liceu al Nadal de 2013. En Dani Landry, veí de Sant Quirze del Vallès ens presenta l'espectacle “Dani el Rumbero”, on interpreta barreja de cançons originals amb una selecció de temes i danses infantils de tota la vida passades pel sedàs de la Rumba Catalana. L'espectacle ve de la mà de Sicus Carbonell, líder de Sabor de Gràcia, i ha comptat amb músics de la talla de David Torras, DJ Panko, Joan Garriga, Pep Pascual o Wagner Pa, entre altres. La representació tindrà lloc diumenge 14 de desembre, a les 18:00 hores, a la Sala Històrica de la Patronal.

Pessebre Vivent a Les Fonts
El centre social del carrer Santa Teresa, ubicat a Les Fonts, acollirà un pessebre vinent els dies 19, 20 i 21 de desembre, organitzat per l'Associació Cultural Els Fontins. Divendres i dissabte, l’horari de visita serà de 19:30 a 21:00 hores. I, diumenge, de 19:00 a 20:30 hores, quan hi haurà l’adoració dels Reis.

Concert de l’Escola Municipal de Música de Can Barra
Dissabte 20 de desembre, a les 18:00 hores, la Sala Històrica de la Patronal acollirà el tradicional Concert de Nadal de l’Escola Municipal de Música de Can Barra. En aquest recital hi participaran els nens i les nenes de tots els grups de llenguatge musical de l’escola (a partir de P3), passant per les corals fins als conjunts instrumentals i cambres.

Els Pastorets al Casal d’Avis
Representació de l'obra de teatre "Els Pastorets" feta pels avis i àvies del Casal d’Avis. L'argument combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal. L’acte tindrà lloc dissabte 20 de desembre al Casal d’Avis a partir de les 18:00 hores.

Cicle de Cinema Infantil a la Patronal
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès organitza durant el període nadalenc un Cicle de Cinema Infantil a la Patronal perquè infants i famílies puguin gaudir de diverses propostes cinematogràfiques. Les projeccions tindran lloc els diumenges 21 i 28 de desembre i 4 de gener, a partir de les 12:00 hores, a la Sala Històrica de la Patronal. L’assistència és gratuïta però l’aforament limitat a 200 persones. Les persones interessades en assistir-hi, podran reservar la seva localitat mitjançant aquest enllaç fins al 12 de desembre. D’altra banda, si hi ha places vacants, s’adjudicaran mitja hora abans de l’inici de cada sessió a la mateixa Patronal.
La programació del Cicle és la següent:
Diumenge 21 de desembre: Bola de Drac Z: La batalla dels Déus
Diumenge 28 de desembre: Doraemon i el Petit Dinosaure
Diumenge 4 de gener: L’Abella Maia, la pel•lícula


Cursa de la Llufa
Sant Quirze Té Vida organitza diumenge 28 de desembre la Cursa de la Llufa, adreçada tant a adults com a infants. Per a obtenir més informació d'aquest acte i per formalitzar inscripcions a la cursa, consulteu www.santquirzetevida.com. La inscripció dels infants és gratuïta.