Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

L'Ajuntament presenta als veïns de Poble Sec la millora d'accessos a tot l'entorn de l'Alcampo

La cadena comercial finança actuacions de vialitat a tot el municipi, que tocaran molt directament el barri més proper


L'Ajuntament presenta als veïns de Poble Sec la millora d'accessos a tot l'entorn de l'Alcampo

L’Ajuntament de Sant Quirze ha presentat als veïns del barri de Poble Sec el projecte de millora de la vialitat a tot l’entorn del centre comercial Alcampo. Aquesta actuació toca directament al barri, ja que es donarà solució als accessos que comparteix amb l’hipermercat i que han quedat obsolets i generen força problemes de trànsit.

Dins sdel paquet d’actucions del projecte, que finança Alcampo, es remodelarà la intersecció del carrer de l’Estrella i el Passeig de la Bòvila, entre el barri i el centre comercial. És una cruïlla, que inclou el nus viari d’accès a la C-58, molt complicada i mal senyalitzada que produeix múltiples problemes amb els girs i que ocasiona cues a les hores de més afluècia comercial.

En aquest sector, es modificaran les illetes del nus viari, es canviaran d’ubicació els semàfors i es regularan d’una altra forma, i es milloraran els asfaltats, la senyalització i l’enllumenat i l’accès adaptat entre el barri i l’hipermercat.

Recordem que el projecte inclou actuacions viàries a diferents punts del municipi i que comporta una inversió de 734.000 euros, finançada per Alcampo SA com a càrrega urbanística per la instal·lació d’una benzinera. Més informació aquí i aquí.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, explica que “aquesta actuació és del tot necessària i serà finançada per Alcampo per la previsió que vam tenir en el seu dia, ja que avui la cadena comercial no tindrà cap obligació legal de pagar res”. Mundi afegeix que “entenem perfectament que la gran afluència a l’hipermercat causi molèsties a l’entorn més immediat, però estic segura que si millorem la qüestió del trànsit, que és el principal afectació, haurem guanyat molt”.

D’altra banda, aquest divendres a les 6 de la tarda, al centre cívic Torre Julià, l’Ajuntament ha convocat una reunió informativa al barri de Les Fonts. S’hi tractarà el projecte de remodelació de la Plaça Nova.