Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze reclama a la Generalitat mesures excepcionals d'ajut per les ventades del 9 de desembre

Visita del delegat del govern a les comarques de Barcelona, Fernando Brea


Sant Quirze reclama a la Generalitat mesures excepcionals d'ajut per les ventades del 9 de desembre

L'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, ha aprofitat la visita al municipi del delegat del govern de la Generalitat a les comarques Barcelona, Fernando Brea, per reclamar mesures excepcionals d'ajut per pal·liar els efectes de les fortes ventades del passat 9 de desembre. Aquesta és una demanda que se suma a la formulada pel Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental, del qual forma part també Mundi.

El govern de la Generalitat ja ha avançat que obrirà una línia d'ajuts extraordinaris, encara sense quantificar. Els ajuntaments de la comarca estan fent la valoració dels danys i la faran arribar al govern català tan bon punt estigui enllestida.

"Pel que fa a l'afectació a les zones habitades, Sant Quirze no ha estat el poble que ha patit més de la comarca, però sí que hi ha hagut nombrosos danys, afortunadament cap d'ells personal", diu l'alcaldessa. Monserrat Mundi recorda que la preocupació dels municipis del Vallès és també la situació en la qual han quedat els boscos de la comarca, ja que hi ha moltes hectàrees amb arbres caiguts per l'efecte del vent. "Això implica un risc d'incendi a partir de la pròxima primavera i hem de prendre mesures per mitigar-lo", diu l'alcaldessa, qui recorda que "sempre he dit que els incendis s'apaguen a l'hivern".

En relació encara a les ventades, l'alcaldessa vol transmetre les seves condolències, personals i en nom de l'Ajuntament i del poble de Sant Quirze, a les famílies de les dues víctimes mortals que va haver-hi a Terrassa.

Durant la visita de Fernando Brea a Sant Quirze, l'alcaldessa ha aprofitat per presentar-li diverses actuacions realitzades en els darrers mesos al municipi, sobretot en l'àmbit de l'atenció i informació ciutadana i la transparència. En aquest sentit, han comentat la remodelació de l'Oficina d'Atenció Ciutadana i la renovació del segell de transparència Infoparticip@.