Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'arxiu municipal de Sant Quirze digitalitza les actes dels plens des de 1842

Serà una eina per facilitar l'accès a la història del nostre poble


L'arxiu municipal de Sant Quirze digitalitza les actes dels plens des de 1842

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha digitalitzat totes les actes dels plens municipals des de la primera sessió del 6 de maig de 1842, fins arribar a 2003. Aquesta actuació s'ha realitzat durant les darreres setmanes, en el marc del programa de digitalització de l'Oficina del Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

Sant Quirze es va constituir com a municipi l'any 1832 per segregació de Sant Pere de Terrassa, i prèviament de Terrassa. Tot i que els orígens de l'actual poble estan documentats des de l'any 1013, és al 1832, i fins a l'actualitat, que assoleix un Ajuntament propi. La primera acta de ple municipal que es conserva és de 1842, deu anys després de la segregació. Però cal tenir en compte que a molts ajuntaments falten actes del període inicial del segle XIX.
 
Un cop enllestida la digilització de les actes, queden per fer els treballs de codificació i indexació dels documents abans de poder posar-los a l'abast de tothom. L'empresa col·laboradora encarregada dels treballs de digitalització ha estat ARTYPLAN i les despeses seran compartides al 50% entre Ajuntament i Diputació.
 
La regidora de l’àrea de Serveis Interns, Silvia Peralta, ha destacat que "la digitalització d’aquests documents millorarà la gestió de l’arxiu municipal i facilitarà l’accés a la història de la nostra vila".