Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis Urbans

Sant Quirze del Vallès millorarà la recollida selectiva i la neteja viària en la nova adjudicació

Aprovada la licitació d'un contracte per 8 anys, amb un preu de sortida de 20 milions d'euros


Sant Quirze del Vallès millorarà la recollida selectiva i la neteja viària en la nova adjudicació

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès millorarà la recollida selectiva de residus i la neteja viària amb la nova concessió que el ple municipal d’aquest 29 de desembre va aprovar treure a licitació. El contracte té un preu de sortida de 20.003.696,24 euros i una durada de 8 anys, prorrogable per dues analitats més.

Una de les principals novetats són els canvis al barri de Les Fonts, nucli que Sant Quirze comparteix amb Terrassa. El canvi més destacat en aquest sector és que la recollida de residus l’assumirà l’empresa adjudicatària, en comptes de l’empresa municipal de Terrassa Eco-equip, que donava el servei a tot el nucli per acord dels dos ajuntaments. La recollida al Camí de Can Corbera i als carrers Verge de la Mercè i Verge de Montserrat sí que la seguirà fent Terrassa, ja que els seus vehicles s’adapten millor a l’amplada d’aquests vials.

De fet, un dels objectius de l’Ajuntament de Sant Quirze és introduir a Les Fonts els contenidors de càrrega lateral, existents ja a la resta del municipi, per tal de simplificar l’operativa de recollida i el parc de vehicles. Així, amb l’excepció dels tres carrers de Les Fonts esmentats, el servei de recollida serà únic a tot el municipi.

També a Les Fonts, la neteja dels espais públics i el servei de deixalleria el seguirà prestant l’empresa municipal de Terrassa. L’acord entre els dos ajuntaments hi donarà continuïtat, mitjançant la fórmula d’una encomana.


Millora de la neteja viària


Hi haurà una millora general de la neteja viària. En particular, s’incorporarà al circuit ordinari la zona del Castellet, “per igualar-lo a la resta d’urbanitzacions isolades”, explica el tinent d’alcalde de Serveis Urbans, Antoni Rebolleda. També es reforçarà la neteja mecànica als polígons industrials del terme municipal, amb una freqüència mensual.

Amb el nou contracte de neteja, es renovaran els contenidors i es mantindrà el sistema de càrrega lateral. S’incrementaran les illes de contenidors amb les 5 fraccions, amb vistes a augmentar el percentatge de recollida selectiva. En aquest àmbit, a més, augmentarà el nombre de contenidors per a la recollida d’oli domèstic usat: actualment n’hi ha tres i també se’n pot dipositar a la deixalleria municipal. I també s’instal·laran noves minideixalleries que facilitaran l’accés de la ciutadania a aquesta modalitat de recollida i completaran el servei que dóna la deixalleria municipal.

A la deixalleria es faran obres, que permetran millorar la senyalització, el buidatge de contenidors, la distribució de l’espai i la circulació interna dels vehicles.

Es mantindran els serveis de recollida, de mobles i trastos vells, de roba i sabates usades, de restes vegetals o de càpsules de café i infusions, de piles, de fluorescents, de residus electrònics i de residus especials. Tant amb els contenidors ubicats a la via pública com a la deixalleria municipal.

La renovació de la flota de vehicles i la maquinària permetrà també millorar les prestacions i el rendiment del servei de recollida i de la neteja dels espais públics, així com el funcionament de la deixalleria.

Finalment, el nou servei de neteja inclourà accions concretes sobre els excrements de gossos a la via pública. Aquesta és una de les principals queixes que la ciutadania de Sant Quirze formula sobre l’estat de neteja del municipi.