Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

La campanya de Nadal li clava una altra queixalada a l’atur

La desocupació continua baixant a Sant Quirze al desembre i se situa en un 9,4


La campanya de Nadal li clava una altra queixalada a l’atur

Sant Quirze del Vallès ha aprofitat la contractació laboral de la campaña nadalenca per clavar-li una altra queixalada a l’atur. Aquest desembre de 2014, el percetatge de persones desocupades s’ha situat en un 9,4%, una dècima menys que el mes anterior. Amb 972 persones sense feina, desembre també consolida un nombre d’aturats inferior al miler.

Les dades anuals també són positives. Durant 2014, l’atur ha caigut a Sant Quirze d’un 13,6% i afecta 142 persones menys. És més, 2014 no tan sols va registrar l’atur més petit dels darrers quatre anys, sinó que va trencar dues xifres psicològiques: les dues xifres en el percentatge i el miler, en nombres absoluts. Això va ser possible sobgretot gràcies als bons resultats a partir de l’estiu.

Segons l’estadística del Servei d’Ocupació, al mes de desembre hi ha hagut 402 homes i 570 dones en situació d'atur. L'atur masculí, doncs, ha estat del 7,5%, i el femení, de l'11,6%. Per segments d'edat, els aturats menors de 25 anys són 43 (5,3%); els que tenen entre 25 i 44 anys, 381 (7%); i els més grans de 45 anys, 548 (13,5%). En relació a mesos anteriors, l’atur puja entre els aturats més joves i els més grans, però es redueix en el segment central.

Tots els sectors econòmics han creat ocupació aquest mes de desembre. El que més, el comerç al detall, en un reflex de la campanya de vendes de Nadal. Segueixen, a certa distància, les activitats sanitàries i les activitats especialitzades de la construcció. També es recupera l’ocupació en els serveis de menjar i begudes, en un altra clara connexió amb els hàbits de consum de les darreres setmanes de l’any.

En el conjunt de l’any 2014, el sector que ha minvat més el seu atur és el de les activitats especialitzades de la construcció, seguit pel de la construcció d’immobles i el comerç detallista. Que aquests sectors generin feina és doblement positiu perquè es tracta dels que, a tota la comarca, tenen major nombre de persones aturades. Les activitats en les quals puja l’atur són el segment de persones sense ocupació anterior i el personal domèstic.

Les dades d'atur a Sant Quirze continuen per sota de la mitjana comarcal, catalana i espanyola. Segons les dades oficials, al Vallès Occidental, l'atur aquest desembre ha estat del 15,8%; a Catalunya, del 14,6%; i a l'Estat espanyol, del 18,9%.

 

Consulteu aquí l'informe complet elaborat pel Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental