Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Ferrocarrils assaja a Sant Quirze i a Les Fonts drons per revisar les línies elèctriques de les vies

El sistema permet fer els controls a distància, en llocs de dificil accés i sense risc per als operaris


Ferrocarrils assaja a Sant Quirze i a Les Fonts drons per revisar les línies elèctriques de les vies

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha incoporat drons (aparells aeris no tripulades) per revisar les línies elèctriques de les seves vies. Aquest dijous, 8 de gener, l’empresa pública de la Generalitat, ha usat per primer cop aquesta tecnologia per comprovar les línies de mitja tensió situades a Sant Quize i a Les Fonts. Concretament, les línies de 26 kV que uneixen les subestacions elèctriques de les dues estacions de tren amb les receptores de l’empresa subministradora.

El dron utilitzat ha estat desenvolupat per l’empresa barcelonina Infraplan i permet obtenir imatges d’alta definició de l’estat d’una torre elèctrica i dels cables i fer una lectura a distància de les temperatures mitjançant tècniques de termografia.

El resultat de la inspeció gràfica, control i captura d’informació permetrà obtenir també dade sde treball per a FGC en eles formats més avançats gràficament en 3D. La prova d’aquest 8 de gener ha estat exitosa i es repetirà anualment.

FGC es planteja usar també aquesta tecnologia per comprovar la situació de vies, catenàries i altres instal·lacions. També creu que li pot ser útil per comprovar l’estat d’entorns naturals propers a les estacions ferroviàries. L’avantatge dels drons és que permeten l’accès visual a entorns de difícil accés i eviten al mateix temps accidents dels operaris que han de pujar a una torre elèctrica. També representa un cost econòmic més baix que els sistemes tradicionals terrestres.

 

Foto: imatge de la prova realitzada

 

Més informació al web de FGC

Més informació sobre l'empresa Infraplan