Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

El Servei municipal a l’Ocupació va ajudar a trobar feina 217 persones durant el 2014

Mitjançant la gestió d’ofertes i demanda i també amb l’assessorament i acompanyament


El Servei municipal a l’Ocupació va ajudar a trobar feina 217 persones durant el 2014

El Servei a l’Ocupació de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va ajudar a trobar feina 217 persones durant l’any 2014. 54 d’aquestes persones van aconseguir un lloc de treball a través de les 111 ofertes gestionades directament per aquest servei. La resta van fer ús dels diversos recursos que el servei ofereix per facilitar la inserció laboral als seus usuaris.

El regidor d’Ocupació, Toni Rueda, destaca que “aquest resultat demostra l’eficàcia d’aquest servei, que junt amb el de Promoció Econòmica, estan sent una de les primeres trinxeres, si no la primera, en la lluita contra la crisi i l’atur i la creació d’activitat i llocs de treball a Sant Quirze”.

Rueda destaca, a més, que “tant important és aconseguir la inserció laboral directa, posant en contacte les ofertes de feina amb la demanda dels usuaris, com ajudar les persones aturades a trobar treball pel seu compte, mitjançant l’assessorament i l’acompanyament i la formació en tècniques de recerca de feina”.

Durant 2014, per exemple, el Servei a l’Ocupació ha realitzat un total de 417 entrevistes d’ocupació a persones que hi accedien per primera vegada. A més a més, s’han realitzat un total de 118 assessoraments individuals, entre orientació (definició de l’itinerari de recerca de feina) i tècniques de recerca de feina. I el Club de la Feina (l’espai ubicat al Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra, dotat amb ordinadors per la recerca de feina) ha rebut 712 visites.

La formació ha estat una altra de les claus del Servei a l’Ocupació el 2014. S’han realitzat 11 tallers de grup i formacions amb la participació de 109 persones. Alguns dels tallers han estat relacionats amb els canals de recerca de feina, currículum, recerca per Internet i també per obtenir el certificat d’higiene i manipulació d’aliments.

També s’han realitzat un total de 282 seguiments a persones ja inscrites, per tal de poder actualitzar les dades ja exitents o per resoldre dubtes en relació a la recerca de feina.

Creix l’ús de les noves tecnologies per trobar feina


Un total de 918 persones usuàries del Servei van presentar 6.241 candidatures a ofertes de feina a través de la pàgina web, de les quals 1.359 van ser acceptades. Aquestes xifres demostren el gran augment de l’ús de les noves tecnologies en la recerca de feina, factor que des del Servei a l’Ocupació es potencia a través de les accions que es realitzen durant l’any.