Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Els alumnes de segon de primària de Sant Quirze fan natació com una assignatura més

275 nens i nenes gaudeixen d’aquesta activitat, totalment gratuïta i integrada en l’horari escolar


Els alumnes de segon de primària de Sant Quirze fan natació com una assignatura més

275 nens i nenes de segon curs de primària de Sant Quirze gaudeixen de classes de natació totalment gratuïtes, i dins de l’horari lectiu, des d’aquest curs 2014-2015. L’Ajuntament, a través del Servi d’Educació es fa càrrec de totes les despeses amb la finalitat d’incentivar la pràctica de l’esport en els infants en edat de creixement.

Fins a 275 nens repartits en 11 grups de 25 es desplacen de les escoles a la piscina municipal del Complex Esportiu de Can Casablanques. Els que ho necessiten ho fan amb autocar i sempre acompanyats de monitors que els duen i els tornen de la piscina. Els nens també disposen de monitoratge especialitzat per a les classes de natació.

Un cop arriben a la piscina es divideixen en diferents grups segons el nivell de cada nen. Allà hi treballen modalitats com el crol, l’esquena i la braça juntament amb les immersions, les flotacions i les habilitats dins l’aigua.

L’objectiu fonamental pel qual l’Ajuntament impulsa aquesta activitat amb els nens de 7 i 8 anys és que “aprenguin a desenvolupar jocs col·lectius sense la necessitat que siguin competitius i també perquè la natació és una eina per treballar la força, la compensació i l’equilibri”, segons explica la tinent d’alcalde de Serveis Personals i regidora d’Educació Mercè Vallès. A final de curs, als infants participants se’ls farà una valoració individual i se’ls obsequiarà amb l’insígnia en forma de dofí típica de les classes de natació per a nens.

Aquestes activitats es fan dins l’horari escolar, com una classe més, que es desenvolupa els dilluns, dimarts i divendres segons el centre. Totes les escoles de primària de Sant Quirze (Turonet, Lola Anglada, 11 Setembre, Purificació Salas, Taula Rodona), juntament amb la de les Fonts (Pilarín Bayès) gaudeixen d’aquest servei que va començar el passat octubre i finalitza el proper mes de maig, fent un total d’entre 25 i 30 sessions depenent de l’escola.